Review: LaCie XtremKey 8GB

Er zijn veel gadgets waar je ruig mee om kan gaan, maar je dat niet doet omdat je ze heel wilt houden. Bij GadgetGear denken we daar anders over. Vandaag testen we de XtremKey van Lacie. Het bedrijf zegt dat de stick temperaturen tot 200 graden aan kan en dat je er overheen kan rijden. Wij probeerden het uit, en hielden het daar niet bij.

Uitrusting

Maar eerst, wat krijg je nou wanneer je de XtremKey koopt? Allereerst krijg je natuurlijk de stick zelf en een handig staalkabeltje om hem bijvoorbeeld aan een sleutelbos te hangen. Verder krijg je er een trial van 4GB opslagruimte bij. Deze opslagruimte is twee jaar toegankelijk. De software hiervoor staat op de stick.

Uiterlijk

De XtremKey’s uiterlijk is gemaakt van geborsteld metaal. Je dient de dop van de stick af te schroeven om hem in de PC of Mac te steken. Door het conisch ontwerp blijft de stick zelfstandig overeind staan. Het ontwerp van de stick komt van de studio van Constance Guisset.

De Tests

Natuurlijk moet deze stick goed getest worden. Zowel op uithoudingsvermogen (check het filmpje hieronder) als op snelheid. De snelheid testen we met CrystalMark, wat één van de zwaardere tests is. LaCie claimt een leessnelheid van 40MB/s en een schrijfsnelheid van 15MB/s. Voor de modellen kleiner dan 8GB zou de schrijfsnelheid twee keer zo hoog moeten liggen. In onze test is de leessnelheid 34.61 MB/s en de schrijfsnelheid 13.37MB/s. Geen slechte tijden dus.

Conclusie

LaCie claimt dat de XtremKey het ruige leven aan kan en we mogen het zeggen, hij heeft al onze testen doorstaan. Ook qua snelheid zijn we zeer tevreden, alleen is de stick wat aan de grote kant. Ik vraag me dan ook af of LaCie de stick niet iets kleiner had kunnen maken.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Oersterk
  • Hoge leessnelheid
  • Goede schrijfsnelheid
  • Mooi design

THE BAD

  • Te groot voor comfort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events