Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google Drive Eindelijk (Bijna) Online

We schreven er al enkele weken geleden over, maar nu is het zo ver. Google heeft Google Drive, haar nieuwe online opslagdienst, officieel aangekondigd. De dienst wijkt amper af van de verwachtingen die we al hadden geuit. Je krijgt 5GB online opslagruimte dat je tegen bijbetaling kunt uitbereiden en de dienst werkt goed samen met andere Google diensten.

Je hebt vast al gemerkt dat je gebruik maakt van opslagruimte bij Google. Bijvoorbeeld voor Picasa en Google Docs. Die laatste wordt nu volledig in Google Drive opgenomen en zal meer documenten ondersteunen dan ooit tevoren. Daarnaast zal Google Drive het toestaan om bestanden met anderen te delen en samen te bewerken. Net als in het huidige Google Docs.

Om Google Drive op je desktop te gebruiken, heeft Google een speciale applicatie voor PC en Mac gebruikers. Daarnaast is er een app voor Android. iOS gebruikers moeten even wachten, maar die kunnen tot die tijd natuurlijk lekker doorwerken bij Box.net, DropBox of één van de vele andere online opslagdiensten. Nee Google, dat is inderdaad niet handig van je.

Natuurlijk speelt de mogelijkheid om je documenten te doorzoeken een enorm belangrijke rol. Je kunt je scans uploaden en Google zal ze met OCR indexeren. Iets dat zeker studenten aan zal trekken.

Gebruikers van Google Apps en bedrijven in Google’s Rapid Release track krijgen voorrang in de uitrol van Google Drive. Andere gebruikers moeten nog even wachten. Misschien is de iOS app tegen die tijd ook online ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.