Afgelopen jaar was er al wat commotie rondom Google Drive. De app voor PC’s werd geschrapt waardoor de cloud drive niet meer helemaal lekker te integreren viel met Windows. Nu weten we waarom. Google One komt eraan.

Google One is een alternatief voor Google Drive dat eerst live gaat in de VS. Later komt het ook deze kant op. Google One is een directe vervanger voor Google Drive met meer en goedkopere opties dan er nu zijn. Net als bij Google Drive krijg je de eerste 15GB gratis, maar die 15GB deel je ook met Gmail en andere Google diensten.

Google One biedt abonnementen van 100GB tot 30TB en is te delen met vijf gezinsleden. Iedereen krijgt dan zijn of haar eigen privéruimte. Om precies te zijn kun je kiezen tussen 100GB, 200GB, 2TB, 10TB, 20TB en 30TB. De huidige 1TB verdwijnt dus.

Google gaat met de abonnementen ook credits geven voor Google Play en extra’s weggeven in andere Google diensten. Bovendien beloofd Google een beter toegankelijke klantenservice voor betalende klanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.