Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google Drive Volgende Week Online?

Als we de geruchten mogen geloven, zal Google Drive komende week online gaan. Google Drive is een opslagdienst die te vergelijken is met Dropbox en Box.net. Wanneer je een account op Google Drive aanmaakt, krijg je meteen 5GB aan opslagruimte van Google. Dat is meer dan bij het populaire dropbox, maar een stuk minder dan de 50GB die Android gebruikers bij Box.net krijgen.

Net als bij alle Google diensten waar je bestanden op kan slaan (Gmail, Docs en Picasa), zal het ook bij Google Drive mogelijk zijn om extra opslagruimte in te kopen. Daarnaast zal Google ook een brede set API’s beschikbaarstellen voor ontwikkelaars. Gezien de dominante positie van Google’s huidige diensten, mag je er vanuit gaan dat de opslagdienst snel in allerlei apps geïntegreerd zal worden.

Google zal ook zelf een serie apps live zetten voor PC, Mac, Android en natuurlijk iOS. De apps voor PC en Mac moeten vergelijkbaar zijn met die van Dropbox en het mogelijk maken om een gesynchroniseerde map op de computer te plaatsen.

De snelle integratie met populaire apps zal zeer waarschijnlijk niet het meest overtuigende argument zijn om met Google Drive aan de slag te gaan. Als je diensten als Dropbox inmiddels volop in gebruik hebt, lijkt de overstap naar Google Drive misschien niet heel bijzonder. Ik verwacht dan ook dat de meerwaarde zal zitten in de diepe integratie met alle andere Google diensten. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van bijlagen op Gmail naar Google Drive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.