In 2005 startte Mozy als eigenwijze backup dienst. Ja, we hebben nog steeds de T-shirts met teksten als “Back the F: up”. Nu, anno 2019, wordt de dienst gesloten.

Mozy werd in 2007 al overgenomen door EMC, een bedrijf dat NAS systemen ontwikkelde. In 2016 werd EMC overgenomen door Dell omdat Dell op zoek was naar een NAS fabriekje. In 2018 vond Dell een koper voor Mozy, dat gewoon niet in de strategie paste. Mozy werd verkocht aan Carbonite. Carbonite is een concurrerende opslagdienst.

Deze week liet Carbonite weten Mozy te sluiten. Gebruikers worden verzocht data van de dienst te halen. Dit moet voor 8 januari 2020 gebeurd zijn. Dan wordt de stekker uit de servers van Mozy getrokken. Een soepele overgang naar Carbonite wordt niet geboden. Gemiste kans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.