Cloud backup service Mozy stopt ermee

In 2005 startte Mozy als eigenwijze backup dienst. Ja, we hebben nog steeds de T-shirts met teksten als “Back the F: up”. Nu, anno 2019, wordt de dienst gesloten.

Mozy werd in 2007 al overgenomen door EMC, een bedrijf dat NAS systemen ontwikkelde. In 2016 werd EMC overgenomen door Dell omdat Dell op zoek was naar een NAS fabriekje. In 2018 vond Dell een koper voor Mozy, dat gewoon niet in de strategie paste. Mozy werd verkocht aan Carbonite. Carbonite is een concurrerende opslagdienst.

Deze week liet Carbonite weten Mozy te sluiten. Gebruikers worden verzocht data van de dienst te halen. Dit moet voor 8 januari 2020 gebeurd zijn. Dan wordt de stekker uit de servers van Mozy getrokken. Een soepele overgang naar Carbonite wordt niet geboden. Gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram