Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Epson Komt ook met een Multimediabril

Oké, het beestje heeft een naam! Eerder dit jaar introduceerde Sony de Personal 3D Viewer en nu volgt Epson in de voetstappen van Sony door haar eigen visie op een multimediabril vorm te geven. Door die van Epson kan je namelijk heen kijken, door die van Sony niet…

De nieuwe multimediabril van Epson heet de Moverio BT100 en bevat evenals die van Sony twee schermen die je in staat stellen om autostereoscopisch 3D beelden te bekijken.

Waar de Personal 3D Viewer van Sony voorral een computer nodig heeft om het beeld weer te geven, bevat de Moverio zelf een controller op basis van Android 2.2. Hierdoor is het mogelijk om te allen tijde het internet te raadplegen en actuele content op de bril weer te geven. De controller bevat zowel toetsen als een trackpad voor de bediening. Het enige waar ik me zorgen over maak is de resolutie. Deze lijkt lager te zijn dan wat we bij de Personal 3D Viewer van Sony hebben gezien.

Specs

De Android 2.2 controller bevat standaard 1GB aan opslagruimte. Je krijgt er een 4GB SD-kaart bij. De maximale capaciteit die de controller aan kan is 32GB. De controller beschikt over Wi-Fi en de accu gaat tot 6 uur mee. Bij de bril zitten ook Dolby Mobile 2 oordopjes.

De Moverio is vanaf maart 2012 ook in Nederland te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.