Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Sony Personal 3D Viewer

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is, dat Sony’s Personal 3D Viewer van buitenaf voorral ‘vreemd’ is. De bril bedekt zowel de ogen als de oren en is nogal groot. Toch schuilt er een aardig stukje vernuft in deze gadget en dat bleek op het moment dat ik hem zelf even op mocht zetten.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Personal 3D Viewer is simpel, strak en voorral héél plastic en dat laatste is voor zo’n duur speeltje een beetje jammer. Wel is het zo dat hij aan alle kanten verstelbaar is waardoor je de Personal 3D viewer wel heel goed op je gezicht aan kan passen en dat is met zo’n gevaarte niet onbelangrijk.

Innerlijk

De Personal 3D Viewer bevat twee 720p OLED schermen waardoor de ogen geen last hebben van geflikker. Dit maakt het kijken van films, maar ook het spelen van games zeer comfortabel. Ik kan zelfs zeggen dat het spelen van Motostorm een compleet nieuwe ervaring is geworden.

Qua geluid beschikt de Personal 3D Viewer over Virtual Dolby Surround. Het is misschien wat cru om te zeggen, maar Virtual Dolby Surround blijft (zoals bij de meeste apparaten) toch wel erg stereo klinken. Het bereik van het geluid is daarentegen heel mooi zuiver.

Conclusie

Al mag het uiterlijk wat spannender en het geluid iets beter, de ervaring die ik met de Personal 3D Viewer had, was fenomenaal. Tijdens het gamen krijg je letterlijk het idee in een bioscoopzaal te zitten en dat het beeld ‘slechts’ 720p is, merk je op dat moment echt niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.