Hij is al een tijdje op de markt en mateloos populair, de iPad 2 tablet computer van Apple. Twijfel je eraan of de iPad 2 iets voor jou is? In deze post belichten we de voor- en nadelen van de iPad 2. Ook geven we tips voor de (online) aankoop van een iPad 2 via Apple zelf of andere verkoopkanalen.

Voordelen van de iPad 2

 • De iPad 2 is licht in gewicht en daarmee makkelijk mee te nemen.
 • De accu in de iPad 2 gaat 8 tot 10 uur mee waardoor je hem lang kan gebruiken.
 • In tegenstelling tot een laptop heeft hij amper opstarttijd nodig.
 • Het grote display is ook handig voor presentaties tot 5 man.

Nadelen van de iPad 2

 • Geheugencapaciteit beperkt tot wat standaard aanwezig is.
 • Om de iPad neer te zetten heb je een accessoire nodig.
 • On-screen keyboard is lastig blind-tikken.
 • Apple beperkt de keuze van apps tot de App Store

iPad 2 als PC Vervanger

Veel mensen nemen een iPad ter vervanging van de PC. Sinds de release van iOS 5.0 heeft de iPad 2 geen PC meer nodig om geactiveerd te worden. Dit is dus geen probleem. Toch is de iPad voorral een mediaconsumptie apparaat. De iPad is ideaal om een beetje over het web te surfen, films te kijken, tijdschriften te lezen, kleine e-mails te verzenden, spelletjes te spelen en muziek te luisteren.

Wil je huiswerk maken of rapporten schrijven, dan is een laptop of desktop toch een stuk handiger. Hoewel een een bluetooth toetsenbord op de iPad 2 aan kan sluiten, mis je nog altijd een muis o.i.d. Daarnaast is de opmaak die uit de office pakketten van Apple komt niet altijd compatible met die van reguliere MAC of PC computers. Het is dus niet altijd verstandig om de PC meteen aan de kant te doen.

Printen met de iPad 2

De iPad 2 kan niet met alle printers overweg. Apple heeft om te printen AirPrint ontwikkeld. Het zijn voornamelijk de nieuwere HP printers die hiermee overweg kunnen. Andere merken leveren vaak speciale apps om documenten mee te printen. Het is dan verstandig om te kijken of die apps met jouw printer overweg kunnen. De algemene print-apps die je op de App Store werken, hebben vaak een draaiende computer binnen het netwerk nodig om te kunnen printen. Kijk dus goed uit.

Prijsniveau

Zoals gezegd zitten we op dit moment ruim na de introductie van de iPad 2, maar in de maand december worden traditioneel zeer veel tablet PC’s en smartphones verkocht. Kijken we naar het prijsniveau van de iPad 2, dan staan deze gelijk aan het prijsniveau tijdens de introductie van de iPad 2. De verwachtingen zijn dat Apple in februari de nieuwste iPad zal aankondigen. De kans is groot dat de verkoopprijs van de iPad 2 met ongeveer €100 omlaag zal gaan.

Prijzen Ipad 2

 • 16GB Wi-Fi Adviesprijs € 479,-
 • 32GB Wi-Fi Adviesprijs € 579,-
 • 64GB Wi-Fi Adviesprijs € 679,-
 • 16GB Wi-Fi + 3G Adviesprijs € 599,-
 • 32GB Wi-Fi + 3G Adviesprijs € 699,-
 • 64GB Wi-Fi + 3G Adviesprijs € 799,-

Opslagruimte (GB) en 3G Kiezen

Zoals gezegd is het niet mogelijk om de hoeveelheid opslagruimte op de iPad 2 aan te passen. Je moet dus goed nadenken over hoeveel ruimte je van plan bent om te gebruiken. Films nemen veel ruimte in, maar wil je werkelijk al je films op de iPad zetten, of neem je genoeg met 3 a 4 films? Wil je veel muziek op je iPad zetten, of grbruik je daar een MP3-speler of telefoon voor? Het kopen en downloaden van tijdschriften en kranten kost ook veel opslagruimte. Het hangt er dus erg vanaf hoe je de iPad gaat gebruiken.

Voor 3G is het ook de vraag hoe je de iPad gaat gebruiken. Is dit voornamelijk thuis of op plekken met gratis WiFi (McDonalds, Hotels e.d.) dan is 3G zinloos. Je betaalt dan maandelijks een abonnement met relatief weinig MB’s waardoor het kijken van YouTube filmpjes erg duur is. Check de prijzen van mobiel internet met de volgende links;

iPad vs. iPad 2

De prijs van de eerste iPad (als je deze nog kan vinden) ligt ongeveer €100 lager dan die van de iPad 2. Is dat erg? Als je van plan bent om hele zware games op de iPad te spelen, of om video’s te bewerken, dan geef je die €100 extra graag uit omdat de processor van de iPad 2 gewoon vele malen sneller is dan die van de eerste iPad. Daarnaast ontbreken de camera’s op de eerste iPad. Nu vraag ik me af of je hem ook echt als fotocamera wil gebruiken, maar wanneer je veel videogesprekken met Skype voert kan dit een argument zijn om voor de iPad 2 te kiezen.

iPad 2 vs. iPad 3

Zoals gezegd zal Apple naar verwachting in februari de iPad 3 aankondigen. Hierbij moeten we wel in gedachte houden dat Apple 6 maanden later was met de introductie van de iPhone 4S. Het kan dus zijn dat we de iPad 3 pas in augustus te zien krijgen.

Qua verwachtingen gaan we uit van het logische. Een beter display, een quad-core processor en meer RAM omdat dat gewoon nodig is om een display met een hogere resolutie te kunnen gebruiken. Verder verwacht ik dat de iPad 3 van een betere camera zal zijn voorzien. Gewoon als verkoopargument. Misschien is hij platter, waarschijnlijk niet. Uiteraard is dit allemaal speculatie omdat Apple nog geen details heeft prijsgegeven.

Service en Garantie

Apple geeft één jaar garantie op de iPad 2. Hier zitten echter wel beperkingen aan. Zo krijg je slechts 90 dagen telefonische ondersteuning en mag je maar één keer bellen. Daarna moet je extra betalen tenzij je bij aanschaf een Apple Care product hebt afgenomen. Met Apple Care verleng je de garantie op de iPad. Inmiddels zijn er veel kleine bedrijven die gespecialiseerd zijn in schade-herstel voor de iPad 2.

Jailbreaken

Wanneer je een iPad hebt, is de kans groot dat iemand je zal vertellen over de mogelijkheden om het ding te jailbreaken. Na een jailbreak heb je meer vrijheid over waar je apps download. Het nadeel hiervan is dat je de garantie/service van Apple verliest en dat je vaak met illegale software werkt. Ook kan je pornografische apps downloaden. Iets dat via de App Store onmogelijk is door het beleid van Apple. Het voordeel is ook dat je (net als op Android) de iPad meer naar je eigen hand kan zetten. Voor zover je daar behoefte aan hebt natuurlijk. In de praktijk is jailbreaken alleen interessant wanneer je zeer technisch bent ingesteld. Ik adviseer dan ook om dit niet te doen wanneer je tevreden bent met wat je nu hebt.

Accessoire Aanbevelingen

Om op en top gebruik te maken van je nieuwe iPad hebben we een paar aanbevelingen voor je. Koop een goed bluetooth toetsenbord. Dat is heerlijk bij het tikken van e-mails. Zorg dan ook dat je scherm rechtop kan staan. Dat kan je met de luxe Ziera portfolio van Targus of een standaard van Vogel’s. Targus heeft ook een hele goede stylus voor de iPad. Die zijn handig wanneer je wilt tekenen. Voor de gamers is een goede joystick een aanbeveling waard. Tot slot kan een goede headset geen kwaad wanneer je de iPad 2 in het openbaar vervoer wenst te gebruiken.

Meer Weten?

Wil je meer over de iPad te weten komen? Bezoek dan de iPad.Startpagina.nl. Wil je meer weten over het aanbod van apps op de iPad, dan is daar de speciale iPad-Apps.Startpagina.nl voor opgezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.