GadgetGear.nl

Review: Targus Zierra iPad 2 Cover


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Targus Zierra iPad 2 Cover met 4.5 sterren.

The Good
  • Goede materialen
  • Voelt zeer prettig
  • Als standaard te gebruiken
  • Ruimte voor Stylus en visitekaartjes
  • Schoonmaak pad in dezelfde stijl

The Bad
  • Mist de magneetjes van de SmartCover

Onlangs ontvingen we van Targus een oude bekende in een nieuw jasje. De Targus Zierra Leather Portfolio voor de iPad 2. De Leather Portfolio is geen onbekende op de redactie. Eerder ontvingen we namelijk de Leather Portfolio voor de BlackBerry Playbook en daar waren we toen al enorm over te spreken.

Uitrusting

Bij de Zierra Leather Portfolio krijg je standaard een schoonmaak pad gemaakt van dezelfde materialen als de Zierra zelf. Leuk, maar vooral ook erg praktisch.

Uiterlijk

Bij de Leather Portfolio gaat het om drie dingen. Uiterlijk, functie en bescherming. Qua uiterlijk zullen we het er allemaal over eens zijn, dat de Zierra de iPad 2 een wel heel zakelijke uitstraling geeft. Het dikke, stugge leer voelt lekker zacht en laat zonder twijfel een goede indruk achter.

Wanneer je hem open klapt, heb je bovendien de mogelijkheid om je visitekaartjes, pasfoto’s en een pen of stylus in de Zierra op te slaan. Ja, Targus heeft natuurlijk ook een bijpassende stylus in het assortiment, maar daar kijken we later nog een keer naar.

Functie

Een belangrijk element van de Zierra is dat het tot een iPad standaard opgeklapt kan worden. De hoek van 45 graden is comfortabeler dan de hoek waarin de iPad met de smartcover van Apple staat. Aangevuld met een bluetooth toetsenbord (hebben ze ook, later meer), verander je de iPad al snel in een mobiele werkplek.

Voor de fotograven onder ons, bevat de Zierra een metalen ring die er voor zorgt dat de camera vrij zicht heeft. Toch is het met twee van de grote flappen lastig fotograferen. Van de andere kant, kan je de kwaliteit van de iPad camera toch al niet serieus nemen ;-). Nu we het toch over de flappen hebben, wij missen wel iets in die flappen. Een paar magneetjes hadden wonderen gedaan voor het gebruiksgemak. In tegenstelling tot Apple’s smart cover en de covers van velen anderen, gaat het scherm niet aan wanneer je de flappen open klapt. Jammer…

Bescherming

Tot slot kijken we nog even naar de bescherming die de Zierra cover biedt. De leren panelen bevatten een stevige kern die de iPad enigszins tegen schokken kan beschermen. Ook de hoeken die de iPad op zijn plaats houden zijn flexibel genoeg om schokken te dempen. Dit is wel theoretisch. Hoewel we niet vies zijn van dergelijke tests, zijn we wel zuinig op de enige iPad die we op de redactie hebben.

Conclusie

De Targus Zierra Leather Portfolio geedt de iPad 2 een enorm luxe uitstraling. Het is ook één van de weinige covers waarbij ik het gevoel heb dat mijn iPad 2 echt veilig is wanneer ik mijn tas net iets te hard neer zet. Jammer dat het scherm niet aan gaat wanneer ik hem open klap, maar dat lijkt het enige echte nadeel te zijn.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.