Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Logitech Joystick (iPad)

In navolging van de Fling van Ten One Design en Targus komt ook Logitech met een joystick voor de iPad. In eerste instantie lijkt de joystick van Logitech verdacht veel op de Fling (lees de review). Vandaag bekijken we de verschillen en proberen we te bepalen welke voor- en nadelen deze joysticks hebben.

Uitrusting

In de verpakking van de Joystick treffen we niet alleen de joystick aan, maar ook een handig opbergzakje. Een goed idee van Logitech omdat vuil onder de zuignappen ervoor kan zorgen dat de Joystick tijdens het gamen los laat.

Uiterlijk

De Logitech Joystick is een ring van doorzichtig plastic. De dubbele spiraalvorm zorgt ervoor dat de joystick netjes op zijn plaats blijft zitten. Wanneer je hem niet gebruikt, zweeft de joystick iets boven het scherm zodat je gewoon gebruik kan blijven maken van in-game menu’s.

Qua uiterlijk kunnen we meteen een vergelijking trekken tot de joystick van Targus. De van targus is van hetzelfde materiaal gemaakt. Het plastic is even dik en de zuignapjes zijn op dezelfde manier bevestigd. Beiden hebben hun logo naast een zuignap afgedrukt. Naast dat de Logitech versie gebruik maakt van een dubbele spiraal, is de ring net iets groter.

Bediening

Door de dubbele spiraal van Logitech krijgen we veel meer feedback van de joystick. Zeker wanneer het spannend is, is deze feedback erg fijn. Het grotere formaat dat Logitech heeft gekozen, is niet alleen nodig om de spiralen ruimte te geven, maar geeft ook een iets grotere actieradius. Ik schat een millimeter of 3. Zeker in de game Death Rally (onderstaand filmpje) is dat zeer prettig.

Games Uitzoeken

Door het grotere oppervlak van de joystick is hij niet alleen geschikt voor alle Fling games, maar ook voor een groot aantal andere titels zoals de nieuwe Pro Evolution Soccer. Later vandaag lanceren we een FAQ met daarin een lange lijst van games die je met deze Joystick kan spelen.

Conclusie

Met haar joystick is Logitech niet vernieuwend. Toch laat Logitech zien dat ze goed over het product hebben nagedacht. Door de grotere ring werkt de Joystick op meer games dan de Fling, al is het verschil niet heel erg groot. Wat wel verschilt is de feedback die je krijgt door de dubbele spiraal. Ik vind dat fijn, maar een ander kan die van Targus prettiger vinden.

Beschikbaarheid

De Logitech Joystick kost net als de joystick van Targus €14,99. Je krijgt er ook een handig zakje bij om de Joystick van Logitech in op te bergen.

2 reacties

  1. Ik heb de logitec (2 stuks) en de fling joystick beide geprobeerd en de kwaliteit van beide laat te wensen over… Ze gaan allemaal na 2 weken elke dag 1 uurtje spelen kapot… Ze mogen dus wel wat beter materiaal gaan gebruiken wat mij betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.