Vodafone Investeert in Beter Netwerk

De populariteit van datadiensten lijkt flink op het netwerk van Vodafone te drukken. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf aangekondigd opnieuw flink in haar netwerk te gaan investeren. In totaal wil de telco haar investeringen in haar 2G en 3G netwerken met twintig procent verhogen om zo de kwaliteit van het netwerk te waarborgen.

Dat de druk op het netwerk groot is, laten de cijfers van Vodafone goed zien. Afgelopen kwartaal verbruikte Vodafone bellers 80% meer data dan in hetzelfde kwartaal van 2010. Dit komt natuurlijk ook door de opmars van de smartphone. Een groei van 87% over dezelfde periode. De totale investering in het netwerk zal voor dit boekjaar dan ook €240 miljoen bedragen.

Tegelijk heeft Vodafone ook de eerste televisieaansluiting gerealiseerd. Inwoners van Barneveld kunnen via Vodafone Thuis TV en vast internet afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events