2D games zijn de laatste tijd weer helemaal in. Dit komt waarschijnlijk vooral omdat dit goed werkt voor kleine downloadable games op de smartphones, maar tegenwoordig ook via de online netwerken van de Playstation 3 en de Xbox 360. Rocketbirds: Hardboiled Chicken is zo’n game.

Verhaal:

Sinds het succes Angry Birds lijkt de populariteit van vogels in games gestegen te zijn. Zo hard zelfs dat vogels bij velen waarschijnlijk cliché beginnen aan te voelen. Naast dit feit heeft Rocketbirds ook geen erg originele verhaallijn. Je vecht als de kip ‘Hardboiled Chicken’ tegen een leger van pinquins en evil klonen van jezelf. Die weer onder de macht staan van een machtswellustige communistische Pinquin. Je doel is om deze leider, Putzki genaamd, tegen te houden. De setting van personages klinkt dus niet heel serieus, maar het verhaal dan weer wel. Deze combinatie voelt vaak wat ongemakkelijk.

Video en Audio:

De game is prachtig vormgegeven met oog voor details. De achtergrond staat los van de voorgrond en zo krijg je het idee dat er een toch soort 3d effect is toegevoegd aan de game. Dit is ook niet voor niets gedaan, want deze game is ook in steroscopisch 3d te spelen, wat een leuke en goedwerkende toevoeging is.

Wat de audio betreft, die is uitstekend. De (onbekende) band New World Revolution heeft speciaal voor de game een soundtrack gemaakt. De muziek sluit perfect aan bij wat er te zien is in de game.

Gameplay:

Waar de game uitblinkt in grafische pracht en een hele goede soundtrack, mist het sterke gameplay. Het puzzelen, lopen en schieten werkt (behalve dan dat je niet kan schieten als je springt), maar is eigenlijk nergens origineel en uitdagend. Wel heb ik grote lol beleeft aan de brainbugs, parasieten die je op de vijand gooit, waarna je de controle neemt over hem. Erg leuk, maar ook dit werkt op een gegeven moment te repetatief. Als afwisseling zitten er ook levels in de game waar je al vliegend je vijanden (die uit een zeppelin komen) moet neerschieten. Dat dit relatief weinig van de gehele gameplay inhoud en dat het niet erg lekker werkt vind ik een beetje raar, want de game heet immers Rocketbirds.
Naast een singeplayer zit er ook een co-op in het spel, maar deze is zo saai en niets toevoegend dat daar verder niets over te vertellen valt.

Conclusie:

Rocketbirds: Hardboiled Chicken is een middelmatig te spelen game met uitermate hoog visueel en muzikaal niveau. Het totaalplaatje hiervan heeft er bij mij wel voor gezorgd dat ik het toch met enig plezier heb mogen spelen.

Beschikbaarheid:

Rocketbirds: Hardboiled Chicken is verkrijgbaar via PlayStation Network voor € 9,99

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.