Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Boggle Flash met 4 sterren.

The Good
  • Spelstenen werken heel goed
  • Spel zelf is goed uitgewerkt
The Bad
  • Dure batterijen


Onlangs besloot Hasbro om een aantal klassieke spellen in een nieuw, interactief jasje te steken. Nee, het gaat niet om de zoveelste Monopoly game voor de iPad, maar om echte interactieve bordspellen. Boggle en Flash kwamen voor deze make-over in aanmerking. Vandaag bekijken we Boggle en morgen gaan we los op Simon. Jawel, het is Hasbro Weekend!

Uitrusting

Wanneer we de Boggle doos openen, vinden we de vijf spelstenen, een handig opbergdoosje en de handleiding van Boggle Flash. Met andere woorden, de grote doos waarin we het spel kopen, kan meteen bij het oud papier.

Spelstenen

Een Boggle Flash spelsteen bestaat aan de voorkant uit een klein CLD display en een actieknop. Met deze knop kan je de steen ook aan of uitzetten. Aan de achterkant zit een klein speakertje en luikje voor een CR2032 knoopcel batterij. De stenen communiceren draadloos. Om de batterij te sparen is het bereik van de stenen zeer klein waardoor ze echt naast elkaar moeten liggen.

Met de vijf (of eventueel 4) spelstenen is het mogelijk om drie speltypen te starten. Alle drie de spelen zijn gebaseerd op het vinden van woorden, waarbij het tweede speltype een beetje op 5-letter Lingo lijkt.

Speltype 1: Boggle Klassiek

In het eerste speltype (hieronder op video) is het de bedoeling om in de beschikbare tijd, zoveel mogelijk verschillende woorden te vinden. Dit mogen 3-, 4- of 5-letterwoorden zijn. De stenen herkennen zelf goede en foute woorden. Daarnaast geven ze een melding wanneer je een woord al hebt gehad.

Speltype 2: Lingo

In deze modus krijg je vijf letters waarmee je een 5-letterwoord moet vormen. De blokjes hebben vooraf al een woord in gedachten, dus net als bij Lingo gaat het er niet alleen om dat je alle letters gebruikt, maar ook exact het goede woord weet te vinden. Een modus voor de echte puzzelaars dus.

Speltype 3: Multiplayer

De laatste modus gaat ook om 5-letterwoorden. Meerdere spelers leggen een woord. Is de tijd om voor je en woord heb gelegd, ben jij af. Het spel gaat net zolang door tot de winnaar overblijft.

Conclusie

We hebben de afgelopen week enorm veel plezier aan Boggle Flash beleefd. We hebben het niet alleen zelf, maar ook diverse kinderen laten spelen. Het is daarbij wel belangrijk om rekening te houden met de woordenschat van kinderen. Om leuk met Boggle Flash te spelen adviseren wij een leeftijd van minimaal 8 jaar.

Hoewel het spel zelf fantastisch is, is de keuze voor CR2032 batterijen enigszins onhandig van Hasbro. Hoewel deze goed verkrijgbaar zijn, zijn ze behoorlijk aan de prijs. Bij de Nederlandse elektronicazaken betaal je minimaal €2,50 per batterij. Je hebt er vijf nodig, dus dat is €12,50 aan batterijen. Bijna de helft van de kosten van het hele spel. Het loont dan ook om deze online te kopen. Daar zijn ze vanaf €1,20 te vinden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.