Arjan Olsder
Arjan Olsder

Wacom Vernieuwt Tablet-lijn

Wacom, één van de grootste spelers op het gebied van pentablets, heeft vandaag een nieuwe, draadloze, serie tablets aangekondigd. Alle nieuwe modellen kunnen met zowel een pen, als met Multi-touch bediend worden waardoor PC gebruikers er een hoop navigatiegemak bij krijgen.

Bamboo Pen & Touch

De Bamboo Pen & Touch is het instappertje onder de draadloze tablets van Wacom. Hij is er maar in één maat (278mm x 176mm) en bevat naast Wacom’s Bamboo Dock geen extra software.

Bamboo Fun Pen & Touch

De Fun Pen & Touch ziet er met haar grijstinten misschien net iets minder ‘fun’ uit als de ‘Pen & Touch’, maar dit tablet is wel verkrijgbaar in twee formaten. Het gaat daarbij om de Small (278mm x 176mm) & Medium (352mm x 209mm) versies. Het softwarepakket is ook wat uitgebreider. Zo ontvang je bij de Small versie Photoshop Elements 8 en ArtRage 3 terwijl je bij de medium versie Photoshop Elements 9, ArtRage 3 en Corel Painter Essentials 4 ontvangt. Bij beide tablets ontvang je ook de Bamboo Dock software.

Bamboo Paper

Tot slot nog een klein nieuwtje met betrekking tot de Bamboo Paper app die het bedrijf eerder al voor de iPad lanceerde. Deze app draait nu ook in de Bamboo Dock zodat je notities kan synchroniseren.

Beschikbaarheid

De Pen & Touch gaat €89,90 kosten. Voor de small versie van de Fun Pen & Touch leg je €99,90 neer en de medium versie gaat €199,90 kosten. Er zit nog wel een addertje onder het gras. Om de tablets daadwerkelijk draadloos te gebruiken, moet je een accessoire-kit kopen van €39,90. Een beetje jammer!

Eén reactie

  1. Dusem… draadloos tablet aankondigen, maar zonder draadloos verkopen… vreemde strategie van die Amerikanen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.