TomTom Sluit Nieuwe Deals met Renault, Mazda en Fiat

TomTom werkt al een tijdje samen met het Franse Renault. Tijdens de IAA Frankfurt Motorshow heeft niet alleen Renault de samenwerking uitgebreid, maar heeft TomTom ook diverse aankondigingen rondom modellen van fabrikanten als Mazda en Fiat gedaan.

Renault

TomTom en Renault kondigden het eerste ingebouwde navigatiesysteem voor elektrische voertuigen aan. Dit systeem zal in de Kangoo Z.E. en de Fluence Z.E. te vinden zijn. Het systeem is de Carminat TomTom LIVE gedoopt.

Via de Carminat kan de bestuurder niet alleen navigeren, maar krijgt de bestuurder ook meteen informatie over de accu van het voertuig, maximale reisafstand en oplaadstations. De lijst met oplaadstations kan via een SD kaart worden bijgewerkt.

Fiat

Zeg je Fiat, dan zeg je natuurlijk, Panda! Fiat zal de nieuwste Panda met de nieuwe Blue&Me TomTom Live uitrusten. In tegenstelling tot de andere fabrikanten, kan het navigatiesysteem uit de Fiat gehaald worden, om zo in andere auto’s te gebruiken. Daarmee vervallen wel een aantal opties die speciaal voor Fiat aan het systeem zijn toegevoegd. Denk daarbij aan de eco:drive van Fiat waardoor de bestuurder weet hoe ‘groen’ er geregen wordt. Ook dit systeem beschikt over bluetooth zodat het als handsfree oplossing gebruikt kan worden.

Mazda

Ook Mazda gaat twee modellen van een TomTom voorzien. Het gaat om de Mazda3 en CX-5. Beiden krijgen het systeem in hun dashboard. Daarnaast is het een optie voor de Mazda5. Beide modellen zijn daarmee van LIVE diensten voorzien. Daarnaast is van de CX-5 uitvoering bekend dat deze ook over bluetooth beschikt zodat de gebruiker hem kan gebruiken om handsfree te bellen of muziek van een iPod te beluisteren.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.