Logo GadgetGear.nl
TomTom AmiGO app op Android Auto
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

TomTom gaat groots inzetten op AI in het dashboard

Door het gemak en de populariteit van Google Maps, Bing Maps en Apple Maps leek de TomTom het onderspit te delven. Ook een deal met Huawei heeft de navigatiespecialist nog niet terug in de markt weten te zetten. Met een hernieuwde samenwerking met Microsoft lijkt er weer toekomst voor het Nederlandse merk. TomTom gaat met behulp van Microsoft inzetten op het gebruik van ChatGPT in de auto.

TomTom was redelijk vroeg met het ondersteunen van spraak gestuurd navigeren in de auto. Traditioneel waren de chipsets van de navigatiesystemen van TomTom niet altijd even vlot, wat de ervaring soms toch een beetje nekte.

Met haar nieuwe TomTom Digital Cockpit bouwt TomTom de technologie van ChatGPT in haar software, maar niet perse voor haar eigen navigatiekastjes. Tijdens de CES volgend jaar zal TomTom laten zien hoe het systeem in-dash werkt. Met andere woorden, in het dashboard, waardoor TomTom’s AI niet alleen kan navigeren, maar ook andere zaken in de auto kan regelen. TomTom sloot in het verleden al deals met onder anderen Franse merken om haar navigatiesystemen in het dashboard te krijgen. Lucratief omdat de autobouwers veel geld konden vragen voor kaartupdates. Deze technologische sprong kan TomTom weleens opnieuw in het zadel van menig autobouwer werpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.