Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Printerfabrikant Ricoh Koopt Pentax

Hoewel Ricoh in Nederland nog geen hele grote speler is, is Ricoh wereldwijd één van de belangrijkste fabrikanten van printers. Om ‘imaging’ meer kracht bij te zetten heeft het Japanse bedrijf aangekondigd dat het de cameratak van Pentax overneemt. Pentax was tot op heden bezit van het Japanse Hoya.

Het is van Ricoh overigens niet de eerste stap in cameraland. Onder het Ricoh merk lanceerde het bedrijf eerder al een serie compactcamera’s. het bedrijf bezat echter niet de technieken om ook spiegelreflex camera’s te produceren en dat is wat de aankoop van Pentax mogelijk zo interessant maakt. Het is wel de vraag of Ricoh het merk Pentax blijft gebruiken of dat de nieuwe modellen onder Ricoh’s eigen merk verkocht gaan worden.

Het is overigens niet de eerste overname van deze soort. In 2006 kocht Sony de SLR cameratak het Konica Minolta over. Sony maakte mondjesmaat al wat cybershot camera’s terwijl Minolta de serieuzere fotograaf aansprak. De overname van Minolta was min of meer de start van Sony’s Alpha lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.