Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

iPad AppWeek: Koken met de iPad

Ook de moderne kok kan veel aan de iPad hebben. Natuurlijk zet je hem niet te dicht bij de pan en is een goede standaard erg handig. Denk daarbij ook eens aan een WallMount van Vogel’s. Zo voorkom je dat je de kostbare ruimte op het aanrecht aan de iPad opoffert.

Aan de Kook

Je snapt natuurlijk wel dat het grootste deel van de apps voor fijnproevers uit verzamelingen van recepten bestaan. Toch openen we met het Fotokookboek (€3,99). Het Fotokookboek is een app waar het bereiden van voedsel foto voor foto wordt uitgelegd. Hiermee moet iedereen kunnen koken.

Ben je meer een zoete kok, dan heeft ontwikkelaar Caplan twee hele leuke apps in de app store gezet. Het gaat om Smoothie Recepten+ (€2,99) en Zoete Recepten+ (€3,99). Beide apps zien er prachtig uit en bevatten ook nog voedsel feitjes.

Ben je meer van de internationale keuken, dan zou je eens moeten kijken naar de Italiaanse Keuken HQ app (€3,99). Wederom een prachtig vormgegeven app met recepten in vier talen.

Lijnen met de iPad

Na al die kookapps, nu even aandacht voor de koks die een dieet volgen. FatSecret heeft een hele handige ‘Calorie Counter’ ontwikkeld. Het enige nadeel is dat je wel de Engelse benaming van de ingrediënten moet weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.