Logo GadgetGear.nl
Picture of Daniel Schilling
Daniel Schilling

Sony’s NGP Hardwarespecificaties Omlaag?

Volgens de Franse website 01net.com heeft Sony de specificaties van de NGP (werknaam van de PSP2) omlaag geschroefd. Sony zou dit doen om zo beter de concurrentie aan te kunnen gaan met Nintendo’s 3DS.

Sony wil de NGP straks voor 249,99 dollar in de winkel kunnen leggen, net als Nintendo 3DS. Dit geld dan voor de NGP zonder 3G functie (alleen wifi om online te kunnen dus), de NGP met 3G functie zal uiteraard hoger uitvallen. Voor deze prijs zal Sony (als de geruchten waar zijn) wel wat hardware-specificaties naar beneden moeten halen. Zo zou zowel de RAM als VRAM zijn gehalveerd naar respectievelijk 256MB en 128MB. Dit zou echter geen grote gevolgen hebben wanneer de externe opslag van de handheld snel genoeg is. De grootte van het besturingssysteem zou daardoor wel zijn teruggebracht, terwijl 26MB aan RAM is gereserveerd voor high-speed functies. De 128MB aan grafisch geheugen is intact gebleven, de PS3-like graphics die ons belooft zijn, zullen dus naar alle waarschijnlijk niet aangetast worden.

De bron weet verder ook te melden dat Sony het interne geheugen van 16GB schrapt en in plaats daarvan de memorycards voor de NGP goedkoper aan wil bieden.

De NGP staat nog steeds gepland voor dit jaar in Japan volgens de bron. De lancering in het westen van de wereld zou dan waarschijnlijk in Januari moeten gaan volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.