FAQ: GreenHeart

GreenHeart is een initiatief van Sony Ericsson voor een beter milieu (en daar kunnen we alleen maar positief over zijn). Je komt het GreenHeart logo dan ook op steeds meer producten van het bedrijf tegen en Greenheart heeft ook grote invloed op de manier dat het bedrijf haar producten verpakt. In deze FAQ duiken we daar wat dieper op in.

Verpakkingen

Volgens de GreenHeart filosofie van Sony Ericsson zal het bedrijf haar best doen om zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. De verpakkingen zijn dus mooi, maar bevatten geen overbodig karton en plastic. Ook de handleidingen worden gereduceerd tot de minimale informatie die je nodig hebt om het apparaat aan te sluiten en aan te zetten. De rest van de informatie staat op het toestel zelf. Ach, handleidingen lazen we toch al niet…

Plastic, Papier en Verf

Naast dat Sony Ericsson zuinig met plastic en papier omgaat, gebruikt het bedrijf waar mogelijk gerecyclede materialen en materialen die goed te recyclen zijn. Ook over de verf op de toestellen heeft het bedrijf nagedacht. Alle verf die het bedrijf gebruikt is op waterbasis. Toch blijft het goed zitten, dus waarom niet?

Andere Stoffen

Als gevolg van het Green Heart idee zijn alle telefoons 100% vrij van PVC en Beryllium, 99% vrij van broomhoudende (chloride) vlamvertragers en 99.9% vrij van antimoon.

GreenHeart Laders

Hoewel het nog altijd het beste is om een lader uit het stopcontact te trekken wanneer je klaar bent, doen we daar massaal niks mee. De GreenHeart laders bevatten een Energy Star V keurmerk. Wanneer ze niet gebruikt worden trekken ze slechts 30 milliwatt aan stroom. Beter voor milieu en portemonnee dus.

Besparing

Green Heart levert een behoorlijke besparing op. Per miljoen telefoons gebruikt Sony Ericsson 13.000 minder bomen en bespaart het ook nog eens 7.500 kubieke meter water.

Meer informatie over GreenHeart is te vinden op de speciale Greenheart site van Sony Ericsson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.