Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Burgeralarm op Nieuwe SonyEricssons

SonyEricsson heeft een interessante stap gezet. Vanaf April (gisteren dus) zal de fabrikant op alle Nederlandse telefoons standaard de Burgeralarm app installeren. Burgeralarm is een waarschuwingssysteem van NL-Alert. Een arm van de overheid waarmee burgers gewaarschuwd kunnen worden.

Het is niet vreemd voor leveranciers van telefoons om speciale apps in speciale markten mee te installeren, maar het is de eerste keer dat een fabrikant er voor kiest om een app van een overheid te installeren. Iets dat we in dit geval alleen maar kunnen aanmoedigen natuurlijk. Toch is er wel één klein nadeeltje. NL-Alert veracht namelijk pas eind dit jaar in werking te treden. Het kan dus nog even duren voor je ook echt waarschuwingen ontvangt.

De techniek achter het Burgeralarm is trouwens niet nieuw. Het is een techniek met de naam Cell Broadcast en zit al jaren op de meest simpele telefoons. Het telefoonnetwerk is namelijk in cellen verdeeld en via een cell broadcast is een boodschap naar alle telefoons binnen zo’n cell te verzenden. Nederland is één van de vele landen waar het systeem nooit gebruikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.