Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Olympus Onthult de SZ-10

Olympus heeft gisteren de nieuwe ZS10 compactcamera aangekondigd. De camera valt met name op door zijn 18X optische zoom (28-504mm) en een nieuwe 3D foto functie. De camera bevat een 14 megapixel sensor met TruePic III+-beeldprocessor.

Naast het schieten van foto’s is de SZ10 in staat om 720P HD opnamen te schieten. Op deze HD opnames zijn ook filters toe te passen, iets dat we nog niet zo gek veel tegenkomen. Denk daarbij aan een fisheye of een softfocus effect. Uiteraard bevat de camera een HD aansluiting om de filmpjes op TV te bekijken.

De firmware van de camera bevat enkele slimme snufjes. Zo is er gezichtsherkenning met schaduwaanpassing en is het mogelijk om vlekjes in het gezicht weg te werken om de werkelijkheid net iets mooier te maken. Ook kan de camera huisdieren herkennen om zo alleen foto’s te schieten wanneer het dier ook daadwerkelijk in de camera kijkt. Voor panorama liefhebbers is er uiteraard ook een panoramafunctie aanwezig.

Tot slot is het ook nog mogelijk om met de 3D fotofunctie aan de slag te gaan. De camera is in staat om op basis van twee foto’s, een 3D foto samen te stellen. Dit doe je door de camera horizontaal te draaien. Op de automatische stand zal de camera zelf het beste moment voor de tweede foto bepalen. In de handmatige stand ben je zelf de baas.

De camera accepteert zowel SDHC als SDXC geheugenkaarten en kan via USB worden opgeladen. De camera (in zowel zilver als zwart) zal rond de €229,- gaan kosten en halverwege Maart in de schappen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.