Google Transit nu ook in Nederland

Vanaf vandaag is het mogelijk om naast 92920v.nl gebruik te maken van Google Transit. Google Transit bezit hiermee als tweede partij in Nederland over vervoersinformatie van de NS en het GVB.

Helaas heeft Google Transit nog geen data-uitwisseling met vervoerders als Arriva en Breng waardoor Google Transit buiten Amsterdam nog te wensen overlaat. Connexxion is overigens wel in Overleg met Google.

Pim van der Feltz, directeur Google Benelux: “Met Google Maps is het al heel eenvoudig en snel om een reis van deur tot deur te plannen – vanaf een pc maar ook vanaf een smartphone. En met Transit komt er nu de keuze bij om de route te berekenen met het openbaar vervoer waardoor je ook heel snel kan zien of het sneller of handiger is om bijvoorbeeld de trein te pakken in plaats van de auto. Nu hebben we de reisgegevens van NS en GVB, maar we streven ernaar om alle Nederlandse OV-bedrijven hierin op te nemen.”

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam: “Google Transit is een mooie stap vooruit voor alle Amsterdammers en de bezoekers aan onze stad. Nu kun je gemakkelijk de weg vinden in Amsterdam of je je nu te voet, per auto of met het openbaar vervoer verplaatst.”

Bert Meerstadt, president-directeur NS: “Deze samenwerking brengt het gemak van de trein en de beschikbaarheid voor het publiek dichter bij elkaar. Met slimme oplossingen als deze werkt NS aan de continue verbetering van de dienstverlening aan de reizigers.”

Pieter Schotte, directeur GVB: “We nemen graag het voortouw in Nederland om nieuwe technologie in te zetten. We vinden het dan ook fantastisch om, samen met Google, onze vervoersinformatie nu beschikbaar te maken in Google Maps. Een groot voordeel voor ons, is dat een dergelijke samenwerking het bereik van ons netwerk uitbreidt door informatie over openbaar vervoer toegankelijk te maken voor veel meer mensen, ook voor diegenen die niet gewend zijn het openbaar vervoer te gebruiken. Steeds meer mensen willen spontaan de metro, tram of bus nemen zonder dit vooraf te hoeven plannen. Vlotte toegang bieden tot openbaarvervoergegevens is daarvoor essentieel.”

Janine Fluyt, Hoofd Communicatie van het Van Gogh Museum Amsterdam zegt: “De toevoeging van openbaar vervoer informatie aan Google Maps maakt het heel gemakkelijk voor toeristen in Amsterdam om de trekpleisters van de stad te bezoeken. Door simpelweg een plek in Amsterdam, bijvoorbeeld het Van Gogh Museum, in te voeren, berekent Google Maps de snelste route van deur tot deur.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.