Preview: HTC Trophy

De HTC Trophy zal letterlijk de eerste Windows Phone zijn die in Nederland verkrijgbaar is. De heren van HTC hebben een speciale avond openstelling georganiseerd waarbij klanten het toestel op de vooravond van de lancering al in handen kunnen krijgen.

Allereerst het scherm. Ondanks dat alle Windows Phone toestellen dezelfde schermresolutie hebben, heeft HTC voor een 3.8” Super LCD scherm gekozen. Dit is dezelfde schermtechniek die tegenwoordig in de HTC Desire’s zit. De drie Windows navigatie knoppen zijn onderdeel van het touchscreen en dat ziet er super strak uit. Het toestel valt helemaal op wanneer de achterklep verwijderd is. De binnenkant van het toestel is namelijk van hetzelfde gele plastic gemaakt als dat van de HTC HD Mini (Windows Mobile 6.5).

Ook onderscheidend tegenover de toestellen die LG en Samsung in de markt zetten is de toepassing van Dolby Mobile speakers waardoor de multimedia ervaring nog intenser moet worden. Wat ons opviel in de sample waarmee wij even mochten spelen was voorral dat het geluid begon te kraken op het moment dat het toestel richting het maximale volume gaat.

De HTC Trophy beschikt over 8GB intern geheugen. Net als andere Windows Phone 7 toestellen is het niet mogelijk om extern geheugen in te prikken, dus je moet bij de aanschaf goed nadenken of je met die 8GB twee jaar uit de voeten kan.

Aan de Windows Phone 7 installatie heeft HTC niet bijzonder veel gedaan behalve het toevoegen van de HTC Hub. De HTC Hub is een interface voor onder andere widgets en doet waanzinnig veel denken aan de Sense interface op de Android en Windows Mobile toestellen. Hoewel de 3D animaties er strak uitzien, vragen wij ons nog steeds af of dit echt een waardevolle toevoeging is. Dat zal zeker afhangen van hoe HTC dit door zal ontwikkelen.

Qua hardware valt er weinig te zetten. Het is een Windows Phone 7 toestel, dus alle sensoren die je mag verwachten zitten er volgens de richtlijnen van Microsoft in en dat geld ook voor dingen als een 5 megapixel camera, bluetooth etc. Kiezen voor de Trophy is dus met name kiezen voor het uiterlijk en HTC Hub.

* met dank aan WMPoweruser voor de screenshot van HTC Hub

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.