Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Oppo Find X5 Lite

Zo ongeveer alle mooie features die voor de Find X5 series werden gepresenteerd, schitteren in afwezigheid op de Oppo Find X5 Pro. Toch is er wel één ding op enigszins opgewonden van te raken bij deze mid-range smartphone.

Design

Het dunne toestel voelt zeer licht aan, ondanks de 4.500mAh batterij die erin ligt. Mogelijk komt dit ook door de plastic achterkant die Oppo in het toestel heeft gelegd. Mooi, maar toch ook wel zacht en daarmee krasgevoelig plastic. Gelukkig krijg je er meteen een transparante cover bij.

Display

Het platte display laat zien dat we hier een budget smartphone in de hand houden. Persoonlijk vind ik dat niet heel storend. Het display draait op 90Hz. Dat is langzamer dan bijvoorbeeld de Oppo Find X3 Pro die we al een jaar als benchmark hebben gebruikt in al onze smartphone tests. Echter vragen we ons af in hoeverre je als gebruiker echt het verschil gaat merken in dagelijks gebruik en zelfs in gaming. Wat ons betreft dus een prima manier om de prijs te drukken.

Camera-eiland

Op de productpagina roept Oppo trots dat het toestel 108 megapixel Ultra-Clear foto’s schiet. Dit terwijl de camera’s 64 megapixels kunnen schieten. Met andere woorden, de foto’s worden door het toestel met een kleine factor twee opgeblazen. Het toestel rekent dan zelf de pixels erbij. De eerste foto’s die we op deze manier schieten, overtuigen niet direct ‘ultra clear’ te zien, maar we schoten die foto’s bij kunstlicht. Voor onze review gaan we dit ook bij daglicht uitproberen.

Prestaties

En dan de enige reden waarom de Oppo Find X5 Lite opvalt. De chipset. Dit is in de serie de enige zonder Qualcomm chipset. Oppo bespaart door te kiezen voor de MediaTek Dimensity 9000. Toevallig de eerste chipset waarmee MediaTek zich lijkt te kunnen meten met Qualcomm en dan meteen de Qualcomm Snapdragon Gen 1 die in de Oppo Find X5 Pro van €1.299 zit.

Tenminste, dat is wat we qua eerste testresultaten online zien. Want de Find X5 Pro kunnen we niet gelijktijdig testen. We moeten het dus doen met de resultaten van toestellen met dezelfde chipsets die we nu online zien. En dat is goed nieuws voor gamers.

Voorlopige conclusie

Van al het spannends dat we vandaag zagen, heeft eigenlijk niets de Oppo Find X5 Lite gehaald. Het toestel kan zelfs niet draadloos opladen. Toch worden we wel heel warm van de chipset. Over een week krijg je de volledige review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.