Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

UPC Vernieuwt Digitale Programmagids

UPC heeft deze week de electronische programmagids (EPG) in de digitale TV ontvangers een flinke update gegeven. Naast een visuele upgrade, zal UPC het ook toestaan om de EPG op afstand te programmeren.

De nieuwe EPG is deels transparant zodat de zender die op dat moment aan staat deels zichbaar blijft. Deze zender werd eerst in een klein blok rechtsboven getoond. Door deze ingreep zijn meer programma’s zichtbaar wanneer de EPG actief is. Helaas is het wel zo dat vertikaal scrollen tussen programma’s nu een stuk langzamer is geworden.

Ook kan op trefwoorden worden gezocht en zal UPC aanbevelingen voor bepaalde programma’s leveren. Helaas is het echter nog steeds niet mogelijk om een programma via de EPG op te nemen en deze opname een paar minuten langer door te laten lopen zodat je het einde niet mist (wat ons veel te vaak overkomt). Goed opnemen blijft dus een handmatige klus.

Wel gaat het mogelijk worden om opnamen op afstand in te stellen. Wanneer je dus in een hotel zit en beseft dat je vergeten bent de DVR in te stellen, kan je dit via internet of iPhone alsnog te regelen. Deze functionaliteit zal later dit jaar actief worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.