GamesCom Preview: Mortal Kombat (Warner Bros)

Wie denkt dat Warner Bros alleen maar schattige spelletjes maakt heeft het goed mis. Tijdens de GamesCom waren The Gadgeteers uitgenodigd het in Mortal Kombat op te nemen tegen een groep andere journalisten en dat maakte indruk.

Toen de eerste Mortal Kombat game in 1992 verscheen, was deze zeer controversieel. De game werd zelfs als zo grof gezien dat Nintendo de makers (toen Midway) verbood om bloed te laten zien. Let wel, we hadden het toen over simpele rode pixels! In de huidige versie van Mortal Kombat worden hoofden doormidden gezaagd, botten verbrijzeld, ingewanden uitgerukt en dat allemaal heerlijk in HD. De screenshots hieronder zijn door WB beschikbaargesteld, maar geloof ons, die zien er best schattig uit vergeleken bij de horror die wij zagen.

Hoewel Mortal Kombat wederom in 3D is uitgebracht, heeft ontwikkelaar Ed Boon de gameplay gelaten zoals deze vroeger was, 2D dus en dat speelt wel zo lekker. Sterker nog, de gameplay speelt zo herkenbaar dat we binnen no-time de eerste special moves uit konden voeren. Jawel, Mortal Kombat voelt goed en beloofd een geduchte concurrent te worden voor de Tekken serie al is het nu echt geen game meer voor jonge kinderen met zwakke maagjes.

Mortal Kombat zal speelbaar zijn in Arcade, Versus en 2 vs. 2 modus. Wij speelden Versus en 2 vs. 2 op zowel de Xbox 360 als de Playstation 3. De game zal in 2011 verschijnen maar een exacte datum ontbreekt nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.