Arjan Olsder
Arjan Olsder

Parrot AR.Drone De Revolutie voor Mobile Games

Tijdens de CES die morgen start in Las Vegas, zal Parrot de AR.Drone introduceren. De AR.Drone is een helicopter die je met behulp van de iPhone over een WiFi netwerk kan besturen. Met behulp van een camera in de neus, kan je ten alle tijden op de iPhone zien wat de drone ziet.

De drone is een zogenaamde quadracopter, wat betekend dat het een helicopter met vier rotoren is. Het voordeel daarvan is dat het toestel soepel te besturen is en redelijk stabiel blijft. Er zit een kleine Linux computer in die daar met behulp van allerlei sensoren onder het toestel nog wat extra ondersteuning bij zal bieden.

Naast dat dit speeltje leuk is om buurmeisjes mee in de gaten te houden, is het ook mogelijk om augmented reality games te spelen. Tijdens het vliegen zullen allemaal objecten en vijanden op jouw iPhone scherm getekend worden om zo het geheel net wat uitdagender te maken. Parrot geeft ook meteen een SDK uit zodat ook externe ontwikkelaars vrij met het toestel kunnen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.