Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Minix Neo V1 (HDMI naar VGA adapter)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Hij doet zijn werk
  • Compleet pakket accessoires
  • Simpele werking

THE BAD

Stel je hebt alleen VGA op je TV of Monitor en je wilt toch graag gebruik maken van een apparaat met alleen een HDMI uitgang? Dan zou de nieuwe V1 adapter van Minix een oplossing moeten bieden. Deze adapter zet het HDMI signaal om naar VGA en een 3,5mm audio plug.

Die ondersteuning voor een 3,5mm audioplug is belangrijk omdat een VGA signaal geen audio bevat, maar HDMI wel. Wil je dus ook de audio weergeven, dan moet dit uit het HDMI signaal worden gefilterd. Het voordeel van HDMI is dat je een standaard PC speakerset kunt gebruiken voor de audioweergave.

Unboxing

Minix kennen we als een bedrijf dat let op de details als het gaat om de uitrusting van de hardware. Ook bij deze kleine adapter, krijg je gewoon een handige, korte HDMI kabel van Minix en ook een 3,5mm verlengkabel ontbreekt niet. Top.

Minix Neo V1 Unboxing

Design

De Neo V1 zit er futuristisch uit, maar biedt vooral voldoende ruimte voor de aansluitingen. Mocht jouw HDMI signaal geen stroom bevatten, is het zelfs mogelijk om extra vermogen via micro-USB aan te leveren.

Werking

Natuurlijk heb ik de V1 op een X7 van Minix zelf aangesloten. Zoals je zou verwachten, gaf dit geen enkel probleem. Ook mijn oude Samsung Blu-Ray speler heeft geen moeite met deze kabel en zelfs een Playstation kan op deze manier met een oude monitor worden verbonden.

Conclusie

De Minix Neo V1 is een kleine, maar slimme oplossing om moderne apparaten op oude monitoren aan te sluiten. Het werkt, verder valt er weinig te vertellen ;-).

Minix Neo V1 Packshot

5 reacties

  1. Ik heb vandaag zon stekker gekocht voor een vga beeldscherm aan mijn ps3 te doen maar dit werkt niet op het scherm geeft hij aan no signal. En aan mn laptop door de hdmi poort doet het scherm het wel. Dus ik weet niet hoe dit kan.

    1. Heb je de resolutie van de PS3 eerst omlaag gezet voor het aansluiten? Ook in het aantal Hz? Jouw laptop kan mogelijk beter aanvoelen wat jouw monitor wel of niet kan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.