Arjan Olsder
Arjan Olsder

Wacom Lanceert de Bamboo Stylus voor de iPad

Met al haar tekentabletten liet Wacom altijd al zien dat ze heel goed weten hoe ze een Stylus moeten ontwerpen en nu komen ze met iets waar menig tablet eigenaar op zit te wachten. Een stylus voor de moderne touchscreens van iPad. Hij zal ook op de Galaxy Tab werken, maar daar spreekt Wacom nauwelijks over.

De lancering van de Bamboo Stylus is eigenlijk heel erg interessant wanneer je de iPad aankondigingen van Adobe in gedachte nemen.

Een Wacom Pen Talbet met een scherm erin kost klauwen met geld terwijl je met een iPad, Bamboo Stylus en Adobe’s Eazel min of meer hetzelfde kan doen. Natuurlijk is Eazel nog echt een basis app, maar je kan er donder op zeggen dat Adobe deze app naar een hoger niveau zal tillen.

De Bamboo Stylus is overigens niet de eerste stylus voor iDevices. Diverse andere bedrijven hebben een vergelijkbaar product gemaakt. Het onderscheid is volgends Wacom dan ook dat de punt van de Bamboo Stylus 25% dunner is dan die van andere merken en dat heeft natuurlijk een groot voordeel.

De Wacom Bamboo Stylus komt halverwege mei op de markt en zal nog geen drie tientjes kosten.

3 reacties

  1. Ik wil de bamboo stylus aanschaffen als die tenminste vloeiend over het ipad scherm loopt. Ik heb een stylus met een rubberen punt maar die schrijft niet erg vloeiend. Je voelt weerstand bij het schrijven op het scherm.heeft de Bamboo stylus hetzelfde euvel?

  2. Je voelt wel wat weerstand, maar dat is niet te voorkomen in verband met het materiaal dat gebruikt moet worden. Het is echter niet zo dat hij schokkerig beweegt/voelt. Ik vond het zelf juist plezierig dat de stylus een beetje weerstand gaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.