Arjan Olsder
Arjan Olsder

Adobe Kondigt Creative Suite 5.5 en iPad App aan

Vandaag heeft Adobe een zeer grote hoeveelheid nieuwe producten aangekondigd. Hoewel de meeste producten onderdeel uitmaken van het Creative Suite 5.5 pakket is het natuurlijk ook mogelijk om de programma’s los van elkaar te kopen. Opvallend in de aankondigingen is een drietal iPad applicaties.

Creative Suite 5.5

Met 5.5 probeert Adobe een brug te slaan tussen het eerder uitgebrachte Creative Suite 5 en het aankomende Creative Suite 6. Deze versie bevat voornamelijk kleinere updates waarmee de software weer ‘bij de tijd’ is terwijl grote functionele veranderingen tot de lancering van Creative Suite 6 moeten wachten.

Dreamweaver

Zo bevat Dreameaver een update waardoor het overweg kan met HTML 5, CSS3, jQuery Mobile en PhoneGap. Deze laatste twee reflecteren duidelijk het mobiele pad dat Adobe in wilt slaan.

Updates en Abonnementen

Adobe begrijpt dat de software (met uitzondering van de Elements serie) voor veel consumenten toch vrij duur is. Het bedrijf heeft aangegeven dat het ook mogelijk zal zijn om software te huren. Een Photoshop 5.5 licentie zal bijvoorbeeld €35 per maand kosten terwijl je voor €145 per maand over alle software beschikt. Ook zal het bedrijf om de twee jaar haar complete pakket updaten.

Drie iPad Apps

Adobe is met drie iPad apps op de proppen gekomen. Dit keer geen mobiele versies van hun software, maar tools die je in het creatieve proces moeten helpen.

Zo is er Nav, een applicatie die jouw werkruimte naar de iPad zal uitbreiden. Je gebruikt de iPad om bijvoorbeeld gereedschappen in Photoshop te selecteren of om de juiste foto voor je neus te zetten. Eazel is een app voor de vingerverfers onder ons terwijl Color Lava je helpt bij het samenstellen van kleuren. Beide apps kunnen het resultaat naar Creative Suite exporteren.

Voor mobiele ontwikkelaars

App ontwikkeling begint voor Adobe steeds belangrijker te worden. Het is dan ook niet vreemd dat het bedrijf vandaag onder anderen Flash Builder 4.5 met een vernieuwde Catalyst aankondigde. Flash Builder 4.5 stelt ontwikkelaars in staat om apps in Flash en Flex te bouwen voor onder anderen iOS, Android en BlackBerry telefoons. Daarnaast komt Adobe ook met de Touch SDK waarmee het makkelijker moet worden om applicaties voor touchscreens zoals dat van de iPad te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.