Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Micro-LED, de nieuwe technologie voor de Apple Watch

Het gerucht gaat dat Apple op zoek is naar een nieuw soort display voor de Apple Watch. Momenteel maakt Apple gebruik van OLED. Dit levert goede kleuren op en een behoorlijk goede zichtbaarheid wanneer je buiten loopt. Daarnaast zijn er de voordelen qua energieverbruik. Toch lijkt de Micro-LED de opvolger te worden voor Apple.

Als we DigiTimes mogen geloven, zal Apple in 2017 al overstappen op de Micro-LED technologie. Het zou dan in de derde generatie Apple Watch smartwatches komen te liggen. Micro-LED moet gezien worden als de opvolger van OLED. Het is nog dunner en, net als OLED, bevat de technologie lichtgevende pixels. Ook bij Micro-LED geldt, hoe donkerder de inhoud van het scherm, hoe energiezuiniger. Daarnaast zou het algehele energieverbruik nog onder dat van OLED liggen.

Hoewel er nog geen noodzaak lijkt te zijn voor de omschakeling, past het verhaal goed in de overnamen die Apple de afgelopen jaren heeft gedaan. In 2014 nam Apple het bedrijf LuxVue over dat voorop liep in de ontwikkeling van de Micro-LED technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.