Logo GadgetGear.nl
LG Homey
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Homey valt in Koreaanse handen

Het succes van het Nederlandse Homey smart home platform is niet onopgemerkt gebleven in Zuid-Korea. Daar kocht Samsung jaren geleden al SmartThings, waarna LG met een flinke achterstand in de markt stond. Nu koopt LG het Nederlandse Homey in de hoop de achterstand op smart home flink in te lopen.

Voorlopig blijft Homey wel wat het is. LG heeft 80% van het bedrijf verworven en gaat de oprichters helpen meer focus te krijgen op het veroveren van de wereldmarkt. LG heeft immers al de verkoopkanalen en expertise in huis. Daarnaast kan Homey genieten van de andere mogelijkheden die een gigant als LG te beiden heeft op het gebied van productontwikkeling en productie in het algemeen. Andersom is het voor LG interessant om te schermen met haar eigen alternatief voor SmartThings. Hoeveel de oprichters van Homey hebben gekregen voor de overname is onbekend.

Homey kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.