Logo GadgetGear.nl
T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

5G Veiling levert staatskas €175 miljoen op

KPN, VodafoneZiggo en Odido komen als winnaars uit de bus bij de 5G frequentieveiling van de Nederlandse staat. Per deze maand en tot 2040 mogen de drie mobiele datadiensten op de frequenties aanbieden.

Bij de biedingen kon iedere partij niet meer dan 40% van het beschikbare spectrum naar zich toetrekken op de 3,5GHz band. Op geen enkele manier kon het dus zo zijn dat slechts een of twee partijen het hele spectrum in handen konden krijgen.

In totaal was 400MHz beschikbaar. Daarvan hebben alle drie de partijen 100MHz opgeëist. Twee pakketten van 50MHz zijn beschikbaar voor gebruik in lokale netwerken.

Als gevolg van de veilingen, zullen consumenten in Nederland nu eindelijk echte 5G snelheden kunnen gaan ervaren. Hoe snel de providers hun nieuwe 5G mogelijkheden beschikbaar stellen is nog even de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.