Logo GadgetGear.nl
Apple HomePod Mini
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Thread hardware gevonden in verschillende Apple apparaten

Het was al bekend dat de Apple Homepod speakers over Thread hardware beschikten. Thread is een netwerkstandaard waarover je via Matter met smart home apparaten kunt verbinden. Nu blijkt op basis van data van het FCC dat veel meer Apple hardware sinds vorig jaar opduikt met Thread hardware aan boord.

Het gaat daarbij om zogenaamde Thread-Radio hardware ofwel een zender/ontvanger en aansluiting op een antenne om signalen naar buiten te krijgen. Sinds de iPhone 15 generatie zit deze in de iPhones, maar sinds vorig jaar ook in iMacs en sinds dit jaar in MacBooks van het merk. Daar Thread netwerken heel goed in een mesh kunnen functioneren kan het goed zijn dat Apple op deze manier eerst voldoende dekking probeert op te bouwen voor het met Apple Home een grotere zet maakt op het gebied van Matter ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.