Logo GadgetGear.nl
scherm­afbeelding 2024 06 10 om 20.44.10
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple WWDC24 Keynote introduceert Apple Intelligence

Wat vandaag begon als een schijnbaar matte Apple Developers keynote, werd wellicht de belangrijkste sinds tijden.

Natuurlijk stond Apple vandaag stil bij diverse vernieuwingen in de besturingssystemen voor iPads, iPhones, horloges en de VR-bril. Denk aan betere opstartschermen op de mobiele apparaten en een breder scherm met hogere resolutie in de Apple Vision-bril.

Apple Intelligence

Het belangrijkste nieuws is de omarming van AI en direct de naam Apple Intelligence te claimen. Geniaal: Vanaf vandaag staat AI voor Apple Intelligence. We hebben nu dus CAI (Commercial Artificial Intelligence) en PAI (Privacy Apple Intelligence), als we het zo mogen omschrijven. De afkorting AI is nu geclaimd op Apple’s brand values dankzij het Private Cloud Compute-platform. Dat is het lebal wat Apple zelf aan hun infrastructuur en chip platform heeft gehangen waarbij allerlei waarborgen moeten zijn ingebakken dat onze data van ons blijft.

 

Privacy

img 2064Apple geeft al lang om de privacy van de gebruikers. Natuurlijk niet helemaal 100%, omdat Apple wel gebruikersinzichten voor eigen gebruik verzamelt, maar deze niet verkoopt zoals Google, Microsoft en Amazon. Wat erg interessant is, is dat Apple een zogenaamd Private Cloud Compute-platform heeft ontworpen waarbij de privacy centraal staat, maar waarbij de kunstmatige intelligentie alles doet wat exact op jouw profiel is afgestemd. De getoonde voorbeelden zijn superinteressant. Van beter vinden wat je zoekt tot het sneller inzichtelijk maken van je inbox waar e-mails overgaan. Check de keynote om een indruk te krijgen. Siri zou ons nu ook beter moeten verstaan en begrijpen door commando’s uit natuurlijke spraak te halen en direct acties in apps te triggeren.
Apple Intelligence zit standaard in iOS18, iPadOS18 en MacOS Squoia. Apple Inteligence integreert ook met AI van andere platforms zoals ChatGPT. Als je een betaalde account in ChatGPT hebt, komen de betaalde functies direct beschikbaar in Apple Intelligence. We moeten wel even wachten tot eind dit jaar voordat we het kunnen ervaren in de nieuwe releases.

Handschriftherkenning

Naast dit grote nieuws toonde Apple ook Math Notes en Type Notes, die ons erg doen denken aan wat ooit NewtonOS was.
Bekijk de Keynote:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.