Logo GadgetGear.nl
eufy x10 pro omni (12)
Picture of Jeroen van Wijngaarden
Jeroen van Wijngaarden

Review: Eufy X10 Pro omni

Jeroen van Wijngaarden beoordeelde namens GadgetGear de Eufy X10 Pro Omni met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stofzuigt heel goed
  • Perfect obstakels vermijden
  • Gebruiksvriendelijk
  • Handige app
  • Strak design

THE BAD

  • Dweil drogen duurt lang
  • Geen hoekstekker
  • Basisstation is vrij groot

 

De Eufy X10 Pro Omni: Een Uitgebreide Review

 

De Eufy X10 Pro Omni is een multifunctionele twee-in-één robotstofzuiger met dweilfunctie, zelfledigende basis en watertank, de Eufy X10 pro omni robotstofzuiger die belooft huishoudelijke schoonmaak te vereenvoudigen. Deze review zal ik dieper ingaan op de specificaties, installatie, prestaties en de algehele waarde van de stofzuiger om je te helpen bepalen of het de juiste keuze is voor jouw huishouden. Ik zelf heb 3 kinderen en 2 hondjes dus de De Eufy X10 Pro Omni komt hier zeker goed van pas.

 

Unboxing the Eufy X10 Pro Omni

 

Het unboxen van de Eufy X10 Pro Omni laat zien dat er aandacht is besteed aan detail en kwaliteit. De verpakking en het unboxing-proces zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten, waardoor het product een gevoel van luxe en moderne technologie uitstraalt.

De Eufy X10 Pro Omni wordt geleverd in een stevige kartonnen doos die de inhoud goed beschermt tijdens het transport. De buitenkant van de doos is bedrukt met het Eufy-logo en afbeeldingen van de stofzuiger, samen met een korte lijst van de belangrijkste functies.

Bij het openen van de doos vindt je de robotstofzuiger, zorgvuldig verpakt om krassen of andere schade tijdens het transport te voorkomen. De Eufy X10 Pro Omni is omhuld met een beschermende plastic hoes en zit stevig in gegoten schuim voor extra bescherming.
Het unboxen van de Eufy X10 Pro Omni toont de zorg en aandacht die Eufy heeft besteed aan zowel de verpakking als de bescherming van het product tijdens transport. De nette presentatie en beschermende verpakking zorgen voor een positieve eerste indruk.

 

 

Belangrijkste Kenmerken en Specificaties

De Eufy X10 Pro Omni combineert stofzuigen en dweilen in één apparaat, met een zelfledigend en zelfreinigend station. Het is ontworpen om gemak te bieden met een prima batterijduur, waardoor het de meeste huizen op een enkele lading aankan. Bovendien gebruikt het apparaat dubbele ronde dweilpads voor een schoon resultaat.
De De Eufy X10 Pro Omni is zo ontworpen dat hij tijdens zijn schoonmaak ronde zelf terug keert naar het station om de stofbak te legen, de dweilen te wassen en zijn water te verschonen.

*Levensduur batterij: Tot 180 minuten voor de stofzuigmodus, tot 120 minuten voor de dweil- en stofzuigmodus

Capaciteit opvangbak: 2,5 liter (stofzak station)

Zuigkracht:  8.000Pa

Spraakbesturing:  Amazon Alexa, Google

Ingebouwde camera: AI Camera

Nog meer pluspunten:

– De dubbele moppen wassen niet alleen, maar schrobben ook.

– Uitstekende objectdetectie

– Geweldige aanpasbare modi voor het zuigniveau en de soorten reiniging.

– Reinigt en droogt de dweil zelfstandig.

– Watertank gaat een hele week mee.

– Maakt automatisch kaarten aan en detecteert kamers zonder invoer.

– Werkt ook in het donker.

 

 

Design en Bouwkwaliteit

De Eufy X10 Pro Omni ziet eruit als de meeste robotstofzuigers: zwart, rond, met een prominente LIDAR-sensor bovenop voor navigatie, Het omnistation heet een straks design in dezelfde zwarte/antraciete kleur als de robotstofzuiger zelf maar is vrij groot vanwege de extra dweilwatertanks (schoon en vuil water) en de stofzak. Wat ik zelf wel een minpunt is dat er voor gekozen is om een rechte stekker te gebruiken. Hierdoor kan je het omnistation niet strak tegen de muur zetten voor het stopcontact.
De robot zelf  heeft drie knoppen bovenop: een kinderslot, een aan/uit-knop, en een thuisknop om de robot terug naar zijn basis te sturen.

Installatie en Configuratie

De installatie van de Eufy X10 Pro Omni was zeer eenvoudig en de Eufy Clean-app bleek gebruiksvriendelijk en overzichtelijk te zijn. Na het aanmaken van een profiel, kun je de Eufy X10 Pro Omni koppelen door simpelweg twee keer op een knop te drukken. Nadat de koppeling was gelukt, heb ik de taal aangepast naar Nederlands. Vervolgens heb ik de schoonwatertank gevuld en op advies van de app wat losse spullen uit de woonkamer en keuken verwijderd, zodat de Eu Eufy X10 Pro Omni  gemakkelijk onze woning in kaart kon brengen. In de app selecteer je vervolgens “snel kaart maken” en de Eufy X10 Pro Omni  gaat het huis rond om een kaart te maken.

Toen dit allemaal voltooid was, zette ik de eerste schoonmaak (stofzuigen en dweilen) aan. Al snel bleek dat ik rustig in de tuin koffie kon drinken terwijl de Eufy zijn werk deed.

 

 

Stofzuig prestaties

De Eufy X10 Pro Omni heeft een indrukwekkende zuigkracht van 8.000 Pa, de hoogste onder de Eufy-robotstofzuigers. Hoewel de prestaties op harde vloeren uitstekend zijn, vereisen tapijten en deurmatten een hogere zuigkrachtmodus (Turbo of Max) voor optimale reiniging.

In ons huis, met drie kinderen en twee honden die constant in en uit lopen, moest ik meerdere keren per dag stofzuigen. Ik was benieuwd naar de prestaties van de Eufy X10 Pro Omni, vooral omdat onze Dyson steelstofzuiger niet altijd alles goed oppakte. De Eufy X10 Pro Omni heeft me echt verbaasd: ongeacht wat er op de grond ligt, alles wordt grondig schoongemaakt. Na het gebruik van onze Dyson bleef er altijd wel wat liggen, vooral zand en grover vuil, maar na het gebruik van de Eufy X10 Pro Omni kun je zelfs met blote voeten lopen zonder iets onder je voeten te voelen.

Het omnistation verzorgt de zelfreiniging van de dweilpads, droogt ze en leegt de stofbak. Dit maakt de algehele ervaring hands-off, waarbij je slechts af en toe het vuile water moet legen en de schoonwatertank moet bijvullen.

De Eufy X10 Pro Omni is een uitstekende navigator. Zijn camera en AI-systeem herkennen en vermijden obstakels zoals schoenen en kabels. Hoewel het nog steeds verstandig is om spullen weg te zetten, is het geruststellend om te weten dat de robot automatisch de meeste problemen vermijdt wanneer je weg bent. De Eufy X10 Pro Omni produceert 60,1 dB in turbomodus, wat in lijn is met de concurrentie: hoorbaar, maar niet te storend. De stille modus is veel stiller maar minder krachtig. Ik raad aan om de Eufy X10 Pro Omni in Turbo- of Max-modus te laten draaien wanneer geluid geen probleem is.

 

Dweil prestaties

In tegenstelling tot veel robotstofzuigers met basisdweilfuncties, biedt de Eufy X10 Pro Omni geavanceerde dweilopties dankzij de unieke dweilpads en verstelbare wateruitvoer. Via de Eufy Clean-app kun je de wateruitvoer instellen, zodat je de perfecte hoeveelheid water voor jouw vloer kunt kiezen. De dubbele dweilpads schrobben de vloer grondig met een neerwaartse druk van 1 kg en een snelheid van 180 tpm. De Eufy X10 Pro Omni vermijdt automatisch tapijten en vloerkleden door de dweilpads op te tillen.

Dweilen is voor veel mensen, inclusief mijzelf, niet de favoriete huishoudelijke taak. Echter, met de Eufy X10 Pro Omni in huis, wordt er nu vaker gedweild. Het enige wat ik nog even snel moet doen, is het omhoog zetten van de eetkamerstoelen (hoewel dat niet per se nodig is) en het opruimen van speelgoed van de grond. Daarna doet de Eufy X10 Pro Omni de rest van het werk.

In de instellingen kun je bepalen hoe vaak de dweil moet worden gereinigd. Dit kan worden ingesteld op tijd (tussen elke 15 en 25 minuten) of per kamer (na het schoonmaken van één kamer worden de dweilpads gereinigd). Wat voor jou handig is, hangt af van hoe vuil je vloeren worden. Houd er rekening mee dat het verkorten van het reinigingsinterval de hoeveelheid water die wordt gebruikt zal vergroten en dus ook hoe vaak je de tanks moet vullen of legen.

 

Conclusie

De Eufy X10 Pro Omni biedt een geavanceerde oplossing voor huishoudelijke schoonmaak, met een indrukwekkende combinatie van stofzuigen en dweilen. De Eufy X10 Pro Omni onderscheidt zich door zijn hoge zuigkracht van 8.000 Pa, geavanceerde dweilfunctie met dubbele dweilpads en een zelfledigend en zelfreinigend station. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor drukke huishoudens, vooral die met kinderen en huisdieren.

De installatie en configuratie zijn eenvoudig, dankzij de gebruiksvriendelijke Eufy Clean-app. Het koppelen van de robotstofzuiger en het instellen van de taal en schoonmaakvoorkeuren verloopt moeiteloos. De Eufy X10 Pro Omni blinkt uit in gebruiksgemak, met automatische kaartaanmaak en kamerdetectie, wat zorgt voor een efficiënte schoonmaakervaring.

De Eufy X10 Pro Omni is een waardevolle investering voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, efficiënte en gebruiksvriendelijke robotstofzuiger. Het apparaat combineert krachtige reinigingsmogelijkheden met slimme technologie, waardoor het een uitstekende keuze is voor moderne huishoudens.

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.