Logo GadgetGear.nl
Loqed
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Na het Nederlandse Slide, is ook Loded failliet

Bij het faillissement van slimme gordijnrailmaker Slide, ging de fabrikant netjes aan de slag om zijn producten aanstuurbaar te houden. Bij Loqed hebben ze kennelijk al lang rekening gehouden met dit scenario.

Daar is het online platform achter de sloten eerder ondergebracht in een stichting die het beheer over het platform voert, genaamd Stichting Loqed Online aldus Tweakers.net. In die stichting zit nu nog geld om de sloten online te houden, maar Loqed bekijkt ook de mogelijkheid om de sloten open source te maken. Iets dat voor de curator mogelijk minder interessant zal zijn, omdat dit de verkoopwaarde van het bedrijf zal verminderen en daarmee ook de kans op verkoop zal verkleinen. Goed voor de consument en het milieu, slecht voor de schuldeisers.

Dat het management erg op handen is van de gebruiker, valt ook te merken in de communicatie. Het bedrijf raadt gebruikers aan sloten niet terug te sturen in de hoop geld terug te krijgen. Als consument sta je achteraan in de rij. De kans dat je met hele handen eindigt is relatief groot, ongeacht dat je recht hebt op terugbetaling. Ook bij een eventuele overname is het maar de vraag in hoeverre dergelijke verplichtingen worden overgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.