Logo GadgetGear.nl
Google Glass
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Keert de Google Glass terug?

Google kent een eigen divisie die vooral bezig is met de connectie tussen computers en gebruikers. Dat is de DeepMind divisie van het bedrijf. Die divisie toonde gisteren voor het eerst Project Astra. Een slimme bril die AI als Agent kan draaien.

Met Agent wordt bedoeld dat de AI constant impulsen krijgt vanuit de camera en microfoon en op basis van die impulsen direct naar je kan reageren. Het kan je dus helpen de wereld die je ziet van meer informatie te voorzien. Zo kun je bijvoorbeeld vragen over een object voor je stellen.

Google’s Glass flopte jaren geleden door privacyzorgen en het feit dat iedereen de bril van de gebruiker kon aanroepen. Iets dat super vervelend was voor onder anderen docenten van de HAN, die Google Glass probeerden in te zetten vanuit hun Xperium onderzoekscentrum.

Inmiddels zijn zowel Meta als Snap bezig met camerabrillen in de markt zetten en lijkt de discussie rondom privacy niet meer zo heftig. Er lijkt dus een prima moment te ontstaan voor Google om het gewoon nog een keer te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.