Logo GadgetGear.nl
oplus 1310720
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zo vervang je het zaagblad van jouw Skil 1340 Table Saw

Wie ook fijn zaagwerk wil doen met de krachtpatsen van Skil komt al snel tanden tekort met het standaard zaagblad van de Skil 1340 Table Saw. Wij vervingen het voor een Bosch Expert for Wood cirkelzaagblad en laten je zien hoe.

Voorzorgsmaatregelen

Voor je begint met het vervangen van jouw zaagblad, haal je natuurlijk de stekker van de machine uit het stopcontact. Met een 2.000 Watt motor kun je de machine en jezelf flink beschadigen wanneer je eraan aan het sleutelen bent.

Koop het juiste blad

De dikte van het blad maakt niet veel uit, maar zorg dat jouw zaagblad qua diameter niet groter is dan de standaard 254mm van de zaagtafel. Zorg ook dat het gat in het midden een diameter van precies 30mm heeft. Te klein krijg je er niet op. Te groot en jouw zaagblad gaat door de enorme centrifugaal kracht een eigen leven leiden. Ook dat kan enorm gevaarlijk zijn.

oplus 1310720

Losmaken van het huidige zaagblad

Haal het gereedschap van de machine.

oplus 1310720

Haal het rode, plastic paneel los. Je kunt de zwarte plastic schroef die erop zit een kwartslag draaien. Dat doe je het beste met een van de sleutels van de machine zelf. Die heeft precies de juiste vorm. Daarna trek je het rode paneel er zo uit.

oplus 1310720

Zet de klem achterop omhoog, zodat je het zaagblad meer ruimte geeft.

oplus 1310720

Gebruik de twee sleutels om het zaagblad los te schroeven. Daarna kun je het blad losnemen en vervangen.

oplus 1310720

Het nieuwe zaagblad plaatsen

Dat gaat precies andersom, maar let op. Het is verstandig om de uitlijning van de snelgeleider te controleren. Deze kun je afstellen door de rode klem omhoog te zetten en de inbusschroef los te maken. Zo weet je zeker dat je mooi haaks kunt zagen.

Je kunt op deze zaagtafel de geleiders gemakkelijk afstellen met een inbussleutel
Je kunt op deze zaagtafel de geleiders gemakkelijk afstellen met een inbussleutel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.