Logo GadgetGear.nl
Acer Chromebook c436 flipped
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google komt met speciale Chrome browser voor zakelijk gebruik

Hij gaat in de VS zes dollar per maand kosten, maar daar krijgen zakelijke gebruikers wel veel meer veiligheid en andere features voor. We hebben het over een speciale Google Chrome Enterprise Premium editie die naast de gratis Chrome Enterprise Core browser komt te staan.

Beide browsers zijn gemaakt voor zakelijk gebruik met cloud management functies. Werkgevers kunnen ook het gebruik van extensies regisseren. Deze browsers geven ook meer mogelijkheden om third party integraties te maken en er kunnen ook tools van derden worden gebruikt om de browsers te beheren.

Qua beveiliging zien we al wat meer verschil. Waar Core malware en phishing bescherming biedt op basis van safe browsing, wat ook in de standaard Chrome browser aanwezig zit, levert Enterprise Premium daar meer tools voor onder ‘advanced protection’. Zonder echt op de details in te gaan. Er zit een deep scan in voor malware, URL’s kunnen gefilterd worden op basis van het beleid van de werkgever, er zit preventie op om dataverlies tegen te gaan (denk aan bookmarks en tabs). Tenslotte kan er een beleid worden uitgerold op basis van de context van SaaS applicaties. In hoeverre gebruikers qua privacy beter worden beschermd in deze Enterprise browsers is niets terug te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.