Logo GadgetGear.nl
OnePlus 12 Qualcomm Chipset
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gemini Ultra debuteert bij Oppo en OnePlus

Samsung was de eerste smartphonefabrikant die Google’s Gemini Pro AI op haar smartphones mocht zetten. Het nog krachtigere Gemini Ultra gaat echter niet naar Korea, maar mag bij Oppo en OnePlus debuteren.

Net als bij Samsung, zullen de fabrikanten gebruik maken van de Google Cloud AI services, waardoor je connected moet zijn. Ultra past, net als pro, niet op de moderne chipsets van smartphones. Het is mogelijk dat Oppo en OnePlus, net als Samsung, op termijn geld gaan vragen voor gebruik van de AI-functies in haar smartphones. Een interessant moment, omdat dan duidelijk wordt of AI voldoende toegevoegde waarde biedt voor consumenten om voor te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.