Logo GadgetGear.nl
INFINIX NOTE 40 PRO PLUS 5G
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Er is een Note met JBL speakers

We hebben hem gevonden. Een Note smartphone die niet ‘tuned by AKG’ is, maar met JBL speakers op de markt komt. Zowel AKG als JBL zijn van Samsung, maar deze specifieke Note natuurlijk niet.

Wie is Infinix?

Ik heb het namelijk over de nieuwe Infinix Note 10. Infinix is een smartphonebouwer uit Hong Kong die al sinds 2013 actief is. Het merk richtte zich in eerste instantie vooral op Afrika. In 2016 zette het merk de stap naar Azië en Zuid-Amerika.

Infinix Note 40 Pro+ 5G

Haar nieuwste wapenfeit is de Infinix Note 40 Pro+ 5G. Het merk deelt niet alleen de naam van het toestel met Samsung, maar Samsung levert veel meer aan het bedrijf. De speakers komen namelijk ook van Samsung en zijn dan ook ‘Tuned by JBL’. Op basis van de specs hebben we het lichte vermoeden dat Samsung ook de cameramodules mocht leveren voor het toestel, dat foto’s tot 108 megpaixels schiet.

De chipset komt niet uit Korea, maar is een Chinees product. Met de MediaTek Dimensity 7020 drukt het merk de prijs flink omlaag. Om de snelheid op peil te houden, zetten ze 12GB werkgeheugen in het apparaat. Het display is een AMOLED van 6,8 inch in FullHD+ resolutie. Die kan eigenlijk alleen maar vanuit Samsung of LG komen.

In Nederland zal het toestel naar alle waarschijnlijkheid niet snel opduiken, maar het toestel is met omgerekend zo’n €270 veel minder premium dan de voormalige smartphoneseries van Samsung was.

Eén reactie

  1. Als het AMOLED is, is het toch gewoon van Samsung, terwijl POLED (wat Sony o.a. nog steeds gebruikt als ik me niet vergis) van LG is? Of maakt Samsung ook AMOLED? En het is een Chinese telefoon… Maakt BOE niet ook AMOLED-panelen? Of is daar een relatie met Samsung?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.