Logo GadgetGear.nl
Zonnepanelen op een dak
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zonneplan maakt uitschakelen omvormers bij negatieve prijzen mogelijk

Wanneer er een te groot aanbod van energie op het net is, betalen mensen met een dynamisch energiecontract een negatieve prijs. Ideaal moment om de auto op te laden en de was te draaien, maar jouw zonnepanelen wekken op die momenten ook stroom op. En die kilowatts in het net pompen, kost de gebruiker geld. Zonneplan lost dit op.

Die energieleverancier gaat het namelijk mogelijk maken om de omvormers van zonnepanelen op die momenten uit te schakelen. Op die manier voorkomt Zonneplan dat jij geld moet betalen voor de energie die je aan het netwerk levert. Nadeel is wel dat die momenten doorgaans ontstaan wanneer de zon schijnt, terwijl de vraag veelal zit in de uren waarop er minder licht op de panelen valt.

Als alternatief is het ook mogelijk om een thuisbatterij van Zonneplan aan te schaffen. Die kan ook worden aangestuurd om deze ongewilde productie lokaal op te slaan, waardoor de energie van de panelen het net wordt in gepompt wanneer dat geld oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.