Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Onderzoek: 1 op de 5 Nederlanders binnen 5 jaar aan de thuisbatterij

In België is het al redelijk normaal. Dat land zit al veel langer in een energiecrisis met een falend netwerk. We hebben het over het plaatsen van een thuisbatterij om de overcapaciteit van jouw zonnepanelen op te vangen, maar ook mogelijke stroomuitval op het net.

Zonneplan heeft een onderzoek laten uitvoeren door Puur Inzicht onder 2.000 Nederlandse huishoudens. De belangrijkste drijfveren om tot aanschaf van een thuisbatterij over te gaan zijn zowel zonnepanelen als dynamische energiecontracten waarbij je zelf bepaalt wanneer je het best stroom uit het net kunt onttrekken.

Onder de respondenten heeft ruim 5% nu al een thuisbatterij of overweegt er één aan te schaffen binnen een jaar. Nog eens ruim 13,5% binnen vijf jaar, dus samen is dat ongeveer 1 op de 5 die binnen een periode van 5 jaar met de thuisbatterij aan de slag is. Nog eens 9,3% verwacht deze aanschaf binnen 10 jaar. Onder de mensen die binnen 5 jaar aan de slag gaan, is dat in 34% van de gevallen met als argument de dynamische energiecontracten.

Interessant is dat met name jongere consumenten de thuisbatterij echt omarmen. Daarnaast is er nog een flink verschil tussen mensen die zich identificeren als man en mensen die zich identificeren als vrouw. 24% van de mannen heeft interesse in het onderwerp ten opzichte van 14% van de vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.