Logo GadgetGear.nl
spotify vs apple
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple beboet om machtsmisbruik muziekstreaming

De EU heeft Apple ene boete van €1,8 miljard aan de broek gehangen. De reden is dat Apple de vrije markt voor muziekdiensten zou blokkeren, terwijl Apple juist Spotify aanwijst als het voorbeeld waardoor haar gedrag goed te praten is.

Volgends Apple is Spotify nog altijd de grote winnaar op de markt voor streaming muziekdiensten. Spotify daarentegen is juist klaar met het feit dat het er jaren last van had dat het gebruikers niet mocht doorverwijzen naar een plek buiten de apps store om een abonnement af te sluiten. De eerste klacht bij de EU hierover dateert van 2019. Apple’s eigen muziekdienst heeft geen last van dat er een flinke afdracht is voor het gebruik van Apple’s App Store. Hierdoor zou er een scheve verhouding zijn ontstaan en Apple een onredelijk financieel voordeel hebben ten opzichte van andere streamingdiensten. Apple gaat in ieder geval in hoger beroep, in de hoop de boete terug te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.