Logo GadgetGear.nl
Google Pixel 7a
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Android telefoons binnenkort ook te vinden als ze uit staan

Hoe vaak ik wel niet mijn smartwatch gebruik om mijn smartphone te vinden. En hoe irritant is dat als de batterij van de telefoon leeg is. Klinkt dit herkenbaar? Deze frustratie ben je binnenkort kwijt. Google werkt volgens Android Police aan ‘Powered Off Finding’.

Powered Off Finding moet onderdeel uit gaan maken van Android 15 en laat het de hardware toe om zo nu en dan een puls naar de Bluetooth antenne te sturen, zolang er nog reststroom in de batterij zit. Iets dat natuurlijk het risico tot diepontlading oplevert, maar waarschijnlijk zit er een tolerantie op die bepaalt wanneer ook deze functie geen stroom meer mag gebruiken.

Krijg je deze functie via backward compatibility op jouw huidige smartphone? Waarschijnlijk niet. Er is een hardware-aanpassing nodig om dit mogelijk te maken. Waarschijnlijk wordt dit een feature die Google voor het eerst zal presenteren op de nieuwe Pixel smartphones, waar Google veel meer de baas is over de chipset. Google’s Tensor chipsets zijn aangepaste versies van de Samsung Exynos chipset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.