Logo GadgetGear.nl
Samsung The Frame-Disney100 Edition
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung schrapt Google Assistent van haar SmartTV’s

Wanneer je een SmartTV koopt kun je het geluk hebben dat de fabrikant je over de jaren heen extra functies schenkt. Maar het kan ook anders. SmartTV platformen kosten na verkoop van de TV namelijk nog steeds geld voor de fabrikant en dan kan het een enorme kostenbesparing opleveren om simpelweg functies te schrappen. Zoals Google Assistent op de Samsung TV’s.

1 maart is de dag dat je van Samsung niet meer met Google Assistent praten mag. Of in ieder geval niet via haar TV’s uit de jaren 2020, 2021 en 2022. Het eigen wondertje Bixby blijft wel beschikbaar net als Amazon Alexa, dat nog altijd geen Nederlands spreekt (maar daar komt verandering in).

Met Titan OS zet fabrikant TP Vision (van de Philips Ambilight TV’s) een heel andere stap. Titan OS is een bedrijf dat net als Samsung geld verdient met advertenties in het besturingssysteem van Smart TV’s, maar bij Titan OS is het niet ‘extra’ geld, maar het geld waar het bedrijf van moet blijven bestaan. Hierdoor is de financiële prikkel anders en loont het juist om gebruikers zo lang mogelijk bezig te houden met de hardware. Hoewel het OS zich nog moet bewijzen, is er dus wel degelijk een prikkel om met nieuwe features te blijven komen.

Samsung TV kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.