Logo GadgetGear.nl
Titan OS Lancering in Barcelona
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP Vision Live: Philips, AOC en JVC TV’s gaan deels Titan OS draaien

Fabrikant TP Vision liet met de software op haar TV’s al langer zien dat het zeer privacybewust is naar de Europese klant. Nu gaat het merk naast Google TV, ook Titan OS voeren, wat interessant kan zijn voor iedereen die liever zo min mogelijk data met Google deelt.

In tegenstelling tot Google, is Titan OS S.L een nieuw Europees bedrijf dat een onafhankelijk besturingssysteem voor TV’s ontwikkelt. Zo kunnen fabrikanten een meer op maat gemaakte ervaring leveren aan de gebruiker. Dat het platform uit Europa komt, betekent dat er meer focus op privacy zou moeten zijn.

Titan OS laat het fabrikanten toe het OS meer af te stemmen op de eigen ideeën over hoe een besturingssysteem zou moeten werken. Hoewel Titan OS praat over de mogelijkheid om helemaal white label te gaan, benoemt TP Vision het OS wel heel nadrukkelijk bij naam. Niet geheel toevallig werd Titan OS als bedrijf een dag geleden gelanceerd in Barcelona. Waar Google TV de klantdata bij zichzelf houdt, deelt Titan OS juist de klantdata met Philips. Philips is hier dus meer eigenaar van de klant dan het was onder Google.

Het is ook zo dat het OS zich zal personaliseren naar jouw kijkgedrag en op basis hiervan aanbevelingen kan en zal doen. Dat is logisch, net als dat hier data over het kijkgedrag van de gebruiker voor nodig is.

Titan OS op een TV

Ben je dan helemaal vrij van advertenties? Dat zeker niet. Titan OS S.L noemt zichzelf namelijk een entertainment en reclamebedrijf. Je mag dus verwachten dat na aankoop, je ook reclame op jouw besturingssysteem tegen zal komen. Iets dat Samsung ook doet. Titan OS S.L belooft zich hierin wel te conformeren aan de IAB regelgeving rondom digitale advertenties.

Voor nu gaan we de Titan OS slechts nog op twee Philips TV’s tegenkomen en wel de PML9009 (The Xtra – Ambilight TV) en de PUS8909 (The One – Ambilight TV). Bovendien benoemt TP Vision al wel dat er ook snel AOC TV’s met Titan OS gaan volgen. Ook hier in Europa. Deze TV’s zullen ook voorzien zijn van Matter ondersteuning voor iedereen met een smart home.

In het Verenigd Koninkrijk zal de spreiding wat breder zijn. Daar zal ook het merk JVC TV’s met Titan OS uitbrengen. Dat klassieke merk is in eigendom van de winkelketen Currys, dat ook een samenwerking met Titan OS S.L is aangegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.