Logo GadgetGear.nl
Obsbot Tiny 2
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review Obsbot Tiny 2

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Obsbot Tiny 2 (4k) met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Klein en compact
  • Sterk design
  • Stevig en duurzaam
  • 4K en tracking

THE BAD

  • Prijzig

In de hedendaagse wereld van technologie, waarbij videogesprekken en virtuele meetings steeds prominenter worden, is een goede webcam van essentieel belang. En daarom testen we vandaag de Obsbot Tiny 2, een compacte 4K webcam met tracking mogelijkheden.

Over Obsbot

Obsbot, onderdeel van REMO TECH, is een relatief nieuwe speler in de technologiemarkt. Opgericht met een focus op AI-gedreven camera-technologieën, heeft Obsbot zich snel onderscheiden door zijn innovatieve benadering van video-opname en streaming. Met de lancering van de Obsbot Tiny 2, belooft het bedrijf een combinatie van kwaliteit, innovatie en gebruiksgemak De Obsbot Tiny 2 is niet zomaar een webcam. Het is een AI-gestuurde camera die zich richt op gebruikers die meer zoeken dan alleen beeldkwaliteit. Met functies zoals auto-framing, gesture control en AI tracking, lijkt de Obsbot Tiny 2 een veelbelovende kandidaat voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik.

Unboxing

Bij het uitpakken van de Obsbot Tiny 2 merk je meteen de aandacht die besteed is aan het design. In de doos vinden we de Obsbot Tiny 2 webcam, een USB-C naar USB-A kabel, een magnetische montageschijf, en een gebruikshandleiding. Alles is netjes en veilig verpakt, met duidelijke instructies voor installatie en gebruik.

De Obsbot Tiny 2 wordt geleverd in een strak ontworpen verpakking, die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. De buitenkant van de doos is eenvoudig en stijlvol, met een duidelijke weergave van het product en de belangrijkste kenmerken. Bij het uitpakken van de Obsbot Tiny 2 valt meteen de bouwkwaliteit op. De webcam voelt stevig en goed gemaakt aan, wat vertrouwen wekt in de duurzaamheid op lange termijn. De aandacht voor detail in de verpakking toont ook aan dat Obsbot waarde hecht aan de ervaring van de klant.

Inhoud van de Doos

Bij het openen van de doos vind je de volgende items zorgvuldig verpakt:

  • De Obsbot Tiny 2 Webcam: Het belangrijkste onderdeel, de webcam zelf, is veilig verpakt om beschadiging tijdens het transport te voorkomen.
  • USB-C naar USB-A Kabel: Essentieel voor de connectiviteit van de webcam, deze kabel is van hoge kwaliteit en biedt de benodigde lengte voor gemak bij het aansluiten op je computer.
  • Magnetische Montageschijf: Deze schijf is bedoeld voor de montage van de webcam en biedt flexibiliteit in termen van waar je de camera kunt plaatsen.
  • Gebruikershandleiding: Een duidelijke en beknopte handleiding die gebruikers door de basisfuncties van de camera leidt en hen helpt bij het installatieproces.

 

De manier waarop de inhoud van de doos is georganiseerd en gepresenteerd, maakt het eenvoudig voor de gebruiker om snel te beginnen met het gebruik van de webcam. De gemakkelijk te volgen handleiding is een groot pluspunt voor gebruikers die misschien niet technisch onderlegd zijn.

Het Design

De Obsbot Tiny 2 valt direct op door zijn strakke en moderne uitstraling. De behuizing, voornamelijk gemaakt van hoogwaardig kunststof, voelt stevig en duurzaam aan. De webcam heeft een matzwarte afwerking met subtiele Obsbot-branding. Wat het ontwerp onderscheidt, is de cilindrische vorm, die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is maar ook functioneel. De compacte afmetingen zorgen ervoor dat de Obsbot Tiny 2 weinig ruimte inneemt op je bureau. De vormgeving maakt het ook gemakkelijk om de camera te verstellen en te richten, zonder dat het een log of onhandig proces wordt.

 

De Obsbot Tiny 2 wordt geleverd met een magnetische montageschijf, waardoor het eenvoudig is om de camera op verschillende oppervlakken te bevestigen. Deze flexibiliteit in montageopties maakt het gemakkelijk om de ideale hoek en positie voor je video-opnames te vinden. Bovendien zorgt de magnetische koppeling ervoor dat je de camera snel en eenvoudig kunt loskoppelen en opbergen. De webcam is uitgerust met een USB-C poort voor connectiviteit, wat een moderne en toekomstbestendige keuze is. Deze poort bevindt zich aan de achterkant van de webcam, wat bijdraagt aan het strakke en opgeruimde ontwerp. De USB-C aansluiting zorgt voor een snelle en stabiele verbinding met je computer of laptop.

Het design van de Obsbot Tiny 2 is een perfecte mix van esthetiek, functionaliteit en innovatie. De aandacht voor details, van de materiaalkeuze tot de flexibele montageopties, maakt het een opvallend product in zijn categorie. De gimbal-head is een gamechanger die de gebruikerservaring verbetert, en de algemene bouwkwaliteit voelt premium aan.

Tracking Kwaliteit van de Obsbot Tiny 2

De tracking kwaliteit van de Obsbot Tiny 2 is een van de meest besproken en geprezen kenmerken. Dit is vooral te danken aan de geavanceerde AI-technologie die het apparaat gebruikt. Deze AI is in staat om gezichten en lichaamsbewegingen te herkennen en hierop te reageren. Deze technologie stelt de camera in staat om automatisch de gebruiker in beeld te houden, wat bijzonder handig is tijdens beweeglijke activiteiten zoals presentaties, onderwijs of zelfs fitnesssessies.

Nauwkeurigheid en Reactievermogen

De tracking nauwkeurigheid van de Obsbot Tiny 2 is indrukwekkend. De camera volgt bewegingen soepel en zonder merkbare vertraging. Dit zorgt ervoor dat je als gebruiker altijd centraal in beeld blijft, zelfs als je snel beweegt. De camera is ook in staat om subtiele bewegingen te detecteren en daarop te reageren, wat bijdraagt aan een natuurlijke en professionele videokwaliteit. Een ander belangrijk aspect van de tracking is de auto-framing functie. De Obsbot Tiny 2 past automatisch de framing aan, zodat je altijd optimaal in beeld bent. Dit omvat het aanpassen van de zoomniveaus om ervoor te zorgen dat je gezicht en bovenlichaam goed zichtbaar blijven, wat een meer gepersonaliseerde en interactieve video-ervaring creëert.

Bewegingsbereik

De gimbal-head van de Obsbot Tiny 2 stelt de camera in staat om een breed bewegingsbereik te volgen. Met een mogelijkheid om 360 graden te draaien, kan de camera effectief elke beweging volgen, wat de gebruiker veel vrijheid geeft in termen van beweging en positionering. Een andere belangrijke factor voor de effectiviteit van de tracking is de prestatie onder verschillende lichtomstandigheden. De Obsbot Tiny 2 houdt zijn tracking kwaliteit hoog, zelfs in minder ideale lichtomstandigheden. Dit is te danken aan de hoogwaardige sensor die goed presteert bij laag licht.

Prijs & concurrentie

Als we kijken naar de concurrentie, staat de Obsbot Tiny 2 tegenover bekende namen als de Logitech C920 en de Razer Kiyo. Hoewel deze camera’s vergelijkbaar zijn qua beeldkwaliteit, biedt de Obsbot Tiny 2 meer geavanceerde functies zoals de AI tracking en gesture control, die je bij de concurrentie niet snel zult vinden.Met een prijspunt rond de €399, is de Obsbot Tiny 2 zeker niet de goedkoopste optie op de markt. Echter, gezien de unieke functies en de uitstekende bouwkwaliteit, biedt het een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Conclusie

De Obsbot Tiny 2 is een indrukwekkende webcam die vernieuwing brengt in een markt die vaak conservatief is qua innovatie. Met zijn AI-gestuurde functies en uitstekende beeldkwaliteit is het een uitstekende keuze voor professionals die hun videoconferenties naar een hoger niveau willen tillen. Hoewel de prijs aan de hoge kant is, is het voor de technologie die je krijgt, een investering die het overwegen waard is.

Eén reactie

  1. Had eigenlijk wel een demonstratie van het beeld willen zien. Is het nog mogelijk deze toe te voegen? Gewoon dat iets met details gefilmd wordt zoals een beeldje of een toetsenbord of een kamer of iets dergelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.